Humanitarna akcija za petogodišnju devojčicu Jovanu Štikovac

Humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić" prikuplja novčana sredstva za petogodišnju Jovanu Štikovac.
Jovana je prevremeno rođena, u 34. nedelji majčine trudnoće. Nakon rođenja je provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na odeljenju neonatologije.
 
Rođena je sa protruzijom jezika (makroglosija) što je dovelo do sumnje na Beckwith – Wiedemann sindrom, koji sa sobom nosi rizik oboljenja od tumora do desete godine detetovog života.
 
Jovana ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Takođe je magnetnom rezonancom utvrđeno da postoji oštećenje bele moždane mase. Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama.
 
Jovana samostalno sedi, puzi i može da hoda uz pridržavanje. Do sada je imala jednu operaciju fibrotomije u Rusiji, nakon koje su usledili i prvi samostalni koraci. Uskoro joj predstoji nova operacija i intezivan fizikalan tretman.
 
Jovana je bistra, pametna, stidljiva i umiljata devojčica koja voli knjige, decu i igru. Porodica ima jedan cilj – da što pre osamostali Jovanu, tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman, koji iziskuje značajna novčana sredstva. 
 
Svi koji žele da pomognu devojčici, to mogu da učine ako upišu 453 i pošalju SMS poruku na 3030. Njoj možete pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti