Rektorat se gradi nakon 15 godina

Izgradnja zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta biće nastavljena u ponedeljak, nakon 15 godine pauze.
Izgradnja zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta biće nastavljena u ponedeljak, nakon 15 godine pauze.

Nov objekat prostiraće se na 4.300 kvadrata, a planirano je da u suterenu budu prostor za radionice, univerzitetski arhiv, garaže, kao i celokupan informacioni sistem. U prizemlju će se nalaziti veliki amfiteatar, galerijski prostor, biblioteka i internet centar koji će raditi 24 sata, kao i prostorije za Studentski parlament i Univerzitetski klub.

Drugi sprat će zauzimati Rektorat sa radnim službama univerziteta, dok će se treći koristiti za naučne centre pokrajinske administracije. Zgrada bi trebalo da bude završena do kraja godine, a vrednost investicije je 5,5 miliona evra.

Takođe, u planu je izgradnja naučno-tehnološkog parka Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen, a od kredita Evropske investicione banke koji je odobren Srbiji za to je izdvojeno 20 miliona evra. Centralna zgrada parka biće izgrađena na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara.

  • Kredit....

    31.03.2011 19:49
    A ko će da vrati kredit ako svi ZAPALE iz zemlje kao što kažu sega mega trendovci?
  • 31.03.2011 13:33
    mislim da je pod d:)
  • Dr Petrović

    31.03.2011 12:26
    Da tipujemo:
    a.) Ugradnja preko izvođača
    b:)dodvoravanje pred izbore
    c:.)Investicije koje nestaju
    d::)pričam ti priču ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti