Od sutra manje sekretara u Vladi Vojvodine

Pokrajinska Vlada će od sutra biti manja, ali još nije jasno da li će i za koliko njen rad manje koštati građane.
Pokrajinska Vlada će od sutra biti manja, ali još nije jasno da li će i za koliko njen rad manje koštati građane.

Predsednik Vlade, Bojan Pajtić, kaže za Radio 021 da će na sutrašnjoj sednici Skupštine Vojvodine biti izglasana redukcija Vlade, ali još ne otkriva ko od sekretara ostaje bez funkcije. "To ću sutra saopštiti zvanično. Prvo moram da razgovaram s ljudima koji više neće biti članovi Vlade, pa ne bih da to saznaju iz medija", kaže Pajtić.

Vlada Vojvodine bi ubuduće, umesto 17, trebalo da ima 12 sekretarijata. Doći će do spajanja sekretarijata za kulturu i informisanje, zdravstva i socijalne politike, obrazovanja i uprave, regionalne saradnje i lokalne samouprave, dok bi sekretarijat za urbanizam trebalo da se spoji sa sekretarijatom za zaštitu životne sredine.

Saša Santovac iz opozicione Srpske radikalne stranke, smatra da će rekonstrukcija Vlade Vojvodine po uzoru na republičku, biti samo marketinški potez vlasti, jer od racionalizacije neće biti ništa, baš kao ni nakon formiranja aktuelne pokrajinske Vlade 2008. godine. Santovac kaže da se spajanjem nadležnosti Pokrajine navedenih u Statutu, može doći do još manjeg broja sekretarijata: "Realno gledano, broj sekretarijata ne bi trebalo da bude veći od sedam. Zato se postavlja pitanje - koji je to kriterijum kojim je određeno 12". Kao primer lošeg rada Vlade Bojana Pajtića, Santovac navodi da su završnim računom za 2008. godinu, rashodi za zaposlene u Pokrajini bili dve i po milijarde, a da je budžetom za ovu, planirano da se potroši čak 800 miliona dinara više.

Podsetimo da prema nezvaničnim saznanjima Radija 021, rekonstrukcija Vlade Vojvodine, ne znači i da će bilo ko od zaposlenih u administraciji ostati bez posla. (D.S.)
  • 10.04.2011 18:31
    Cirkus
    Nas Pedsednik je sasvim U trendu,ima licni Cirkus u gradu.Pajticice trgni se malo, imas afere na svakom koraku.
  • Сремац

    05.04.2011 09:53
    Добра фора
    Од сутра мање секретара,а ВИШЕ ЗАМЕНИКА.Где си био нигде.шта си радио-НИШТА.Још ако се узму они политички маргиналци, заштићени,уцељивачи, који НЕДАЈУ СВОЈЕ ресоре, онда је ЦИРКУС стигао не само у град него и Покрајину-благо нама.
  • Miki

    05.04.2011 05:59
    Ko je gospodin sa slike? Afera Bodrum?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti