Uskoro garaža ispod Trga republike?

Projekat izgradnje garaže na Trgu republike trebalo bi da se nađe na dnevnom redu još jedne sednice novosadskog parlamenta koja se planira ovog meseca.

Projekat izgradnje garaže na Trgu republike trebalo bi da se nađe na dnevnom redu još jedne sednice novosadskog parlamenta koja se planira ovog meseca.

Garaža će, kako kaže član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević, zauzimati prostor od Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" do Arhiva Vojvodine, odnosno biće ispod platoa na kome se nalazi Riblja pijaca i nekadašnja autobuska stanica. Prema njegovim rečima, biće to podzemna garaža na dva nivoa, kapaciteta 450 mesta.

Planirano je da se na tom mestu omogući i smeštanje montažno-demontažnih tezgi, kako bi prostor u jednom delu dana funkcionisao kao pijaca, a potom bi se pretvarao u šetalište. Ukoliko Odluka bude usvojena, Bubnjević očekuje da radovi počnu krajem ove ili početkom naredne godine.

Bubnjević je dodao da bi uskoro trebalo da se dogradi i javna garaža u Sremskoj Kamenici kod Instituta za kardiovaskularne bolesti, kako bi se rešio problem parkiranja ispred te zdravstvene ustanove. (D.B)

  • Miki

    07.04.2011 06:23
    Od toga naravno nece biti nista. To je fora da se uzme lova na razne projekte, savete i ko zna sta. Inace taj citav prostor je nevidjeno ruglo, posebno kako od kada su zasijale zgrade u radjene u tranziciono-diznilend stilu.
  • Vik

    06.04.2011 17:53
    Taj prostor nije za to namenjen
    Pre petnajst godina doneta je odluka da se iseli zatvor iz centra grada. Pre preseljenja zatvora gradski oci su zajedno sa urbanistima dugo razmatrali kako taj prostor oplemeniti novim sadržajem. Bez obzira na komunističku vlast takav projekat se zajednički radio.
    Bilo je puno predloga od svih viđenih ljudi iz vlasti i stručnjaka za ambijentalno rešenje iz čitave Jugoslavije. Ukratko rešenje urađeno tako da se zadrzi deo objekata zatvora za arhivu, muzej i deo objekta doma JNA a da se od gimnazije napravi park sa zabvnim sadržajem do Dunava. Znači osnovni koncept je da grad i gimnazija izađe na Dunav.
    Drugačiji urbanistički koncept nikad nije uređen. Sada se pred prdizborna mnogobrojna obećanja nudi i podzemna garaža bez arzrađenih detalja kako na površini tako i u podzemlju. Uzgred da napomenem dijagonalno po ovom prostoru prolazi glavni kanalizacioni kolektor nepoznatih karakteristika u kakvom je stanju i kako ga dislocirati a da ostane u funkciji.
    Na kraju da remiziram pre toliko godina data su bolja rešenja, koja se mogu relativno lako realizovati i koja ce centar približiti Dunavu.

  • 06.04.2011 16:27
    Pa nije čovek ni rekao da se radi garaža, nego projekat, znači ne laže. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti