Kampanja "Nek proradi hemija"

Danas je počela kampanja  "Nek proradi hemija" koja za cilj ima da buduće studente zainteresuje za studije ovog smera koji je inače deficitaran na tržištu rada.  
Danas je počela kampanja "Nek proradi hemija" koja za cilj ima da buduće studente zainteresuje za studije ovog smera koji je inače deficitaran na tržištu rada.

Kako za Radio 021 kaže dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta, Neda Mimica Dukić, taj fakultet mnogo radi na popularizaciji nauke zbog manjka studenata.

"Mi smo relativno zadovoljni odzivom studenata, međutim, to zavisi od godine do godine i moramo da radimo na popularizaciji. Organizuju se otvorena vrata fakulteta, kao i odlazak naših mladih istraživača u škole gde učenicima objašnjavamo naše studijske programe, šta mogu da rade kada završe hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu", kaže Neda Mimica Dukić.

U okviru ove kampanje organizovaće se različite radionice, ogledi, naučno popularna predavanja namenjena učenicima, studentima i zainteresovanim građanima. Kampanja se zatvara 19.aprila predavanjem o Mariji Kiri, a nakon toga posetiocima će studenti i profesori otvoriti vrata svojih hemijskih laboratorija. (D.R.)

  • Nenad

    05.04.2011 20:04
    Ala me radi "hemija".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti