Vojvođanska vlada bez pet sekretarijata

Milorad Đurić, Atila Čengeri, Dušanka Sremački, Andor Deli i Tomislav Stantić juče su ponovo položili zakletvu u Skupštini Vojvodine pošto su izabrani za sekretare novoformiranih sekretarijata u Vladi Vojvodine.

Poslanici Skupštine Vojvodine juče su na drugoj sednici izabrali novu pokrajinsku vladu koja će imati 12 umesto dosadašnjih 17 sekretara. Za je glasalo 80 poslanika vladajuće koalicije, 17 opozicionih poslanika je bilo protiv, dok se dvojica nisu izjasnila.

Sekretari spojenih sekretarijata su postali Milorad Đurić (kultura i informisanje), Tomislav Stantić (lokalna samouprava i međuregionalna saradnja), Atila Čengeri (zdravstvo i socijalna politika), Andor Deli (uprava, nacionalne zajednice i obrazovanje) i Dušanka Sremački (urbanizam, graditeljstvo i zaštita životne sredine). Oni su odmah nakon izbora položili zakletvu, drugi put u ovom mandatu.

Prethodno je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši konstatovao ostavke 10 sekretara, među kojima su, pored ponovo izabranih, bili i Ana Tomanova Makanova (informisanje), Boris Barjaktarović (međuregionalna saradnja), Novka Mojić (socijalna politika i demografija), Zoltan Jegeš (obrazovanje) i Slobodan Puzović (zaštita životne sredine i održivi razvoj).

Svoje resore zadržali su Ištvan Pastor (privreda), Daniel Petrović (poljoprivreda), Dragoslav Petrović (nauka i tehnološki razvoj), Radoslav Striković (energetika i mineralne sirovine), Modest Dulić (omladina i sport), Miroslav Vasin (rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova) i Jovica Đukić (finansije).

Jedan od bivših sekretara, Zoltan Jegeš, odmah je izabran za zamenika u Sekretarijatu za upravu, nacionalne zajednice i obrazovanje, dok će izbor preostala četiri biti na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine Vojvodine.

  • glavu dole i tisina

    06.04.2011 10:36
    bice vam i gore
    sloboda je privilegija hrabrih u sta ne spadaju kerici koji iz svojih stanova lajuckaju pri cemu nebi nista da rizikuje a ne vide da nemaju vise sta ni da izgube - ostala glava bez hrane, dostojanstva...a nju ce okako i onako djavo da odnese kad se ne zrtvuje za pravdu i slobodu
  • jel moze ko

    06.04.2011 10:31
    moze li neko ozbiljno da objasni dali bilo ko bilo gde oseti da ti ljudi nesto rade i postoje ( osim sto se pride plati taksa za pokrajinu kad te docekaju - reketom - da nesto moras da uradis knjizis ili sta vec)
  • cegi

    06.04.2011 09:16
    Poznata je politika Zutih,
    tesko narodu sa njima,
    pitanje je veliko koliko mozemo izdrazati jer svaki dan ostaje na hiljade bez posla,
    gde Kole kaze da smo lenji,
    pa gospodine nadi nam posao i uposli nas
    i daj normalnu platu i redovnu,
    ne minimalac,
    sramota je nas sto smo dopustili da nas rasture,
    firme, institucije, sudstvo sve je obojeno u Zuto.
    Sta ce naro da vrslja po konternerima.
    Ko prezivi pricace...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti