Sigurniji od pretnji Dunava

Radovi na izgradnji gradskih nasipa, počeće krajem leta ili početkom jeseni.
Gradonačelnik, Igor Pavličić, kaže da je projektna dokumentacija za odbranu Novog Sada od velikih poplava u završnoj fazi, te da će prvi rezultati biti vidljivi do kraja godine.

"Mi ćemo ovaj deo uz kej uraditi tako da ga podignemo na nivo stogodišnjih voda, parterno ćemo ga urediti, uradićemo biciklističku stazu duž celog keja i trim stazu tu gde možemo. Sledeće godine ćemo uraditi drugi deo nasipa, koji ide od špica, odnosno silosa "Danubiusa" do prevodnice na kanalu Dunav-Tisa-Dunav", kaže gradonačelnik. 

U finansiranju radova će osim Grada, učestvovati i pokrajinski Fondo za kapitalna ulaganja, odnosno "Vode Vojvodine".
  • Bosa

    28.07.2009 08:22
    a,mi
    Kako bi to bilo kada bi i mi u Futogumogli da vozimo nasipom biciklove,da se setamo i da mlade majke voze u kolicima tu malobrojnu decicu,za koju se svi ,ovako recima zalazemo,a ne da se sklanjamo kamionima i pijanim i drogiranim vozacima motora i ,dzipova i auta,koji se ovuda trkaju,a saobracajne policije ni u tragovima,na ovom delu nasipa nema.
  • S O Sa

    28.07.2009 08:04
    A Futoski?
    A nasip u Futoggu,t.j. od Kamenjara do Begeca, ostavite da sruse bagerasi,sljunkari, pijani i rogirani vozaci,motora, dzipova,auta i cega sve jos tu nema,kao dobavljaci i vlasnici splavova i cardi,kojima je tesko da se penju i silaze donjim putem,pa to rade ,onko precicom,niz nasip. Doci ce vreme kad cete gorko zazaliti sto ste ovo dozvolili! Dzba vi gradite taj nasip kod grada,ako vam ovaj rasture!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti