URS ostao bez odbornika i tri preduzeća

Demokratska stranka moći će da do izbora održi gradsku vlast i bez podrške Ujedinjenih regiona Srbije, jer odbornici partije bivše gradonačelnice, Maje Gojković, napuštaju odborničku grupu regiona u Skupštini grada.  
Demokratska stranka moći će da do izbora održi gradsku vlast i bez podrške Ujedinjenih regiona Srbije, jer odbornici partije bivše gradonačelnice, Maje Gojković, napuštaju odborničku grupu regiona u Skupštini grada.

Prema nezvaničnim informacijama, od sedam odbornika Narodne partije, uz Maju Gojković, ostali su samo Radovan Jokić i Nebojša Korać, dok bi kao samostalni odbornici vladajuću većinu, ubuduće trebalo da podržavaju Dragoslava Živkov Šaponja, Dejan Gojković, Nenad Simeunović i Miodrag Kajtez.

Osim bez odbornika, Ujedinjeni regioni Srbije, odnosno Narodna partija bivše gradonačelnice, Maje Gojković, ostala je i bez trojice direktora gradskih preduzeća, Živka Popova (Spens), Zorana Delića (Informatika) i Branka Rondovića (Turistička organizacija Novog Sada).

Šefica Ujedinjenih regiona u Skupštini grada i liderka Narodne partije, Maja Gojković, kaže da su predstavnici vladajuće koalicije, pred poslednju sednicu Skupštine grada, na odbornike regiona vršili velike pritiske, tako da su neki tome podlegli. Ona dodaje da je teško biti u koaliciji sa nekim ko od druge strane očekuje iskreno ponašanje, a sam ne čini isto.

Mlađan Dinkić je prilikom posete Novom Sadu izjavio da su se neki uplašili što će Maja Gojković biti kandidat za gradonačelnika, jer ima velike šanse da pobedi. On dodaje da će razgovarati s gradonačelnikom, Igorom Pavličićem, šefom vojvođanskih demokrata, Dušanom Elezovićem i predsednikom Vlade Vojvodine, Bojanom Pajtićem, kako bi utvrdili na šta se odnose primedbe koje im upućuju. Dinkić je istakao da ipak neće glasati za odluke u koje ne veruju, te da ne želi da ih bilo ko ucenjuje ili kaže - ako ne glasaš, otećemo ti odbornike.

  • 11.04.2011 16:53
    Banditi prodaju nase!!! Policija spava, tuzilac je jos u zimskom snu, sudija dremucka! Motka je lek!!!
  • Milena

    11.04.2011 08:28
    Maji Gojković je jedini greh što nije htela da glasa protiv građana Novog Sada, a radi se o prodaji dela Vodovoda i uvođenja novog sistema grejanja Toplane. Ta dva posla ukupno vrede oko 90 miliona evra, zapitajte se ustvari koji su interesi Rodnija i društva iz DS-a da ovako nešto prođe i da svako od njih dobije deo kolača.
  • @SOFI

    11.04.2011 05:44
    Oba vezno izadji
    Sofi obavezno izadji ali ako ne znaš za koga da glasaš predaj nevažeći listić, i to se računa.
    Naši ljudi su ili nezainteresovani, ili ne znaju pa misle: "nemam za koga da glasam neću ni da izađem" čime čine uslugu samo onima za koje ne žele da glasjaju, odnosno daju im mandat svojim neglasanjem. Ovako, ako bi svi koji su nezadovoljni izašli na izbore i predali nevažeće listiće, a ako bi takvi, pretpostavimo, bili u većini izbori bi morali biti ponavljani u nedogled. Neko bi se tada možda i zapitao, ovako neizlaskom na izbore činimo im uslugu.
    Zato izadji i glasaj! Ako misliš da nemaš za koga da glasaš predaj nevažeći, ali izađi i glasaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti