Novi aparati za Betaniju

Novosadska Betanija dobila je na poklon CTG aparat i pacijent monitor.
Novosadska Betanija dobila je na poklon CTG aparat i pacijent monitor. Ovaj aparat će, prema rečima doktorke Milane Maticki Sekulić, omogućiti praćenje kritičnih trudnoća i pomoći ranijem otkrivanju patoloških trundoća.

Načelnica neonatologije Ljiljana Dobrić navela je da Betanija nema dovoljno pacijent monitora, zbog čega im je ova donacija bila preko potrebna. Pacijent monitor prati srčanu akciju, disanje bebe i omogućava da se analize rade bez korišćenja igle, preko kože. Aparat je veoma važan za zbrinjavanje prevremeno rođenih beba, koje dolaze iz ugroženih trudnoća, dodala je načelnica neonatologije.

CTG aparat i pacijent monitor su donacija Alfa banke koja u saradnji sa Ministarstvom zdravlja uspešno sprovodi humane akcije i kako navodi direktor poslovne mreže ove banke Zoran Stojaković, pokazuje društvenu odgovornost i brigu za zajednicu u kojoj posluje.

  • m

    15.04.2011 09:01
    bravo
    Drago mi da neko misli i na Betaniju!!Možda ovo podstakne i druge koji mogu pomoći Betaniji. Jedino se nadam da će lekari i osoblje (izuzev nekoliko babica koje su divne) biti malo pažljiviji i bolji prema porodiljama kad im se već poboljšavaju uslovi rada.
  • jelko

    14.04.2011 17:56
    lepo...
  • smajser

    14.04.2011 17:36
    za nove gradjane novog sada
    Uvek me obraduje kada se brine o deci i majkema, zato sam prosto morao ovaj gest da pohvalim. Ziveli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti