Mrkonjić: Most kod Beške i pre 1. oktobra

Ministar infrastrukture i energetike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će most na Dunavu kod Beške biti završen i pre 1. oktobra.
Ministar infrastrukture i energetike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će most na Dunavu kod Beške biti završen i pre 1. oktobra.

Gradnja mosta započeta je u jesen 2008. godine i planirano je da se završi 1. oktobra 2011. godine. To je najduži most koji se trenutno gradi u Evropi, a danas je počelo spajanje glavnog raspona mosta.

"Most kod Beške je velika radna pobeda srpskih i evropskih graditelja, izjavio je Mrkonjić novinarima i dodao da graditelje, kada se taj most završi, čeka završetak Žeželjevog mosta preko Dunava.

Ukupna vrednost objekta je oko 33 miliona evra, ali će ta suma, prema ranijim proračunima, biti uvećana, jer se očekuju naknadni radovi tako da se još ne zna tačna cena objekta.

Most je dužine gotovo dva kilometra. Novi most, isti je kao postojeći koji je izgradjen sedamdesetih godina prošlog veka kada je bio najduži most preko Dunava u Evropi.

  • Dukelander

    15.04.2011 10:13
    Radovi nisu počeli u jesen 2008, jer su već u Februaru te godine pobijeni prvi šipovi, a pripremni radovi su počeli dosta ranije. Ministar neka se obavesti...
  • Jogi Letač

    15.04.2011 08:52
    Naravno da su već davno prošli rokovi koji su bili objavljeni kada će da bude gotov most kod Beške, ako me pamćenje dobro služi, to je bilo obećano još negde 2003-03. A Mrkonjić u svom stilu sve pre roka, pa slavi završetak samo jedne radne faze sve sa muzikom i pijankom, a ko zna koliko će još potrajati dok most bude pušten u saobraćaj.
  • Frizzle

    14.04.2011 22:18
    ura
    Često se vozim autoputem, pored mosta u izgradnji, i fascinantno je (za naš ambijent) koliko brzo je most izgrađen!

    Ne razumem Mrkonjića, umesto da se hvali mostom koji je stvarno kapitalna investicija i biće izgrađen pre roka, on se blamira autoputem do Horgoša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti