I dalje odlaze iz Majine stranke

Samo tri dana nakon što je iz Narodne partije Maje Gojković isključeno pet istaknutih članova, ostavku na funkciju predsednika Saveta za regionalni razvoj podneo je i Aleksandar Đurđev.
Samo tri dana nakon što je iz Narodne partije Maje Gojković isključeno pet istaknutih članova, ostavku na funkciju predsednika Saveta za regionalni razvoj podneo je i Aleksandar Đurđev.

U saopštenju upućenom medijima, kao uzrok neslaganja sa čelnicima stranke, Đurđev je naveo neobaveštavanje javnosti, od strane rukovodstva, o održavanju konstitutivne sednice Saveta za regionalni razvoj Narodne partije, na kojoj je izabrano rukovodstvo Saveta.

"S obzirom da nisam dobio adekvatan argument zašto se predsednik Narodne partije zalagao za neobjavljivanje nečega na čijem pisanju je insistirao sekretar Narodne partije i sam predsednik Narodne Partije, ne preostaje mi ništa drugo sem logičnog zaključka da je sporan i problematičan sam sadržaj Saopštenja  Saveta za regionalni razvoj Narodne partije".

Na konstitutivnoj sednici Saveta za regionalni razvoj Narodne partije, koja je održana 19. marta, istaknuto je da je Srbija zemlja sa najvećim regionalnim razlikama u Evropi, a da većina građana smatra da nemaju nikakav uticaj na lokalnu vlast. "Savet za regionalni razvoj afirmisaće ideju ravnomernog regionalnog razvoja u funkciji dobrobiti svih krajeva zemlje uz očuvanje državnog jedinstva i teritorijalne celovitosti Republike Srbije", navedeno je tada u saopštenju predsednika Saveta.

Bivšeg predsednika Saveta za regionalni razvoj "neprijatno je iznenadila" i jednoglasna odluka Predsedništva Narodne partije, donesena 9. aprila, o isključenju iz stranke pomoćnika gradonačelnika Borisa Dumnića, direktora JP "Informatika" Zorana Delića, odbornika u Skupštini grada Nenada Simeunovića i Dragoslave Živkov Šaponje, i Milana Jovića, piše RTV. Podsećamo, u saopštenju upućenom medijima, Narodna partija je navela da je pet pomenutih članova isključila "zbog pokušaja organizovanja puča unutar stranke zarad interesa i po nalogu drugih partija, a radi rušenja njihovog rada i ugleda".

Nakon toga, oglasila se pomenuta grupa od pet funkcionera NP, koja tvrdi da je tačno da su dali ostavke na svoje funkcije u stranci, ali da nije tačno da su iz nje istupili. Nakon što je Narodna partija saopštila da je iz svojih redova isključila nekoliko funkcionera, pitanje je kako će se političke prilike odraziti na funkcionisanje gradskih preduzeća, odnosno da li će doći do nove raspodele javnih preduzeća među koalicionim partnerima.
  • HM...

    18.04.2011 11:50
    drugari?
    Osnovnu i pola srednje??? Jel nekom palo na pamet da deca posle osnovne i srednje škole odrastu, izgrade ličnosti, promene se??? SUVIŠAN KOMENTAR!!!
  • školski

    17.04.2011 11:14
    Mi te znamo najbolje
    Ajde, pa ko je poznaje bolje od njenih najranijih drugara iz Škole? Mogu reći da ona zna da laže, izkoristi prijatelje, obmane, a ume i da ostavi prijatelja na cedilu! S njom sam morao u Osnovnu Školu, pola Srednje, ali jedva sam dočekao da se otrgnem od nje i njoj sličnih koji su na moju sreću bili u manjini. Tako da podržavam sve ljude koji su joj okrenuli leđa, jer kada su je najraniji prijatelji napustili, šta ovi da očekuju. Što više vreme prolazi biće više samo sa mamom, ona je nikada neće napustiti. Jedna drugoj su dovoljne!p.s. A šta beše sa onim slikarom što se oženio sa Majom? Gde se dede srećnik?
  • Podsetnik 2

    15.04.2011 20:04
    podsetnik 2
    http://www.youtube.com/watch?v=qjBhYBucG7M

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti