Meštani Bocki idu pred ambasadu SAD

Stanovnici Bocki ne odustaju od protesta zbog toga što naselje još nema vodovod i kanalizaciju.
Stanovnici Bocki ne odustaju od protesta zbog toga što naselje još nema vodovod i kanalizaciju.

Nakon što su u subotu na dva sata blokirali regionalni put za Beočin, nezadovoljni odugovlačenjem gradskih vlasti oko rešavanja problema mesta, meštani najavljuju zaštitu svojih prava na evropskom nivou, te odlazak u Beograd. Vladimir Božić iz Inicijativnog odbora kaže za Danas da, ukoliko Grad ne odgovori na njihove zahteve, autobus sa pedesetak stanovnika Bocki otići će pred ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, gde će tražiti iseljenje u zemlju u kojoj ima vode, kanalizacije i posla.

Na subotnjem protestu iznet je zahtev da vodovod i kanalizacija budu gotovi do jeseni, te da Skupština grada precizira rokove početka i završetka radova. Meštani ne uvažavaju stav da je situacija u Bockama izuzetno složena zbog klizišta, te da osnovna infrastruktura ne može biti završena u kratkom roku, jer se pre toga moraju uraditi detaljna istraživanja.

Oni ističu da su beogradski eksperti pre dve godine uradili geomehanička ispitivanja i utvrdili da klizišta nema, te da je u mestu potrebno što pre uraditi kanalizaciju i vodovodnu instalaciju sa drenažnim kanalima, jer će u protivnom zbog septičkih jama i atmosferskih voda zapravo i doći do klizišta.

  • Svoj na svome

    19.04.2011 08:04
    Koliko vidim gradjani Novog Sada nisu za to da se ova sredstva kojih nema trose na izvodjenje radova kanalizacije i vodovoda na nelegalno naseljenom klizistu koje visestruko poskupljuje izgradnju. Protiv smo i nasilnog i radikalnog menjanja nacionalne strukture, pogotovo izmedju temperamenata koji nemaju nista slicno i ocigledno se ne razumeju, ne slazu i ne dele istu kulturu..
  • NS

    18.04.2011 14:27
    Ma...
    KOjesta.oni ni svoju sirotinju nemogu da opskrbe i pomognu, a ne da ce nas. Bili graditi kuce u selu..ili u naseljima gde je to dozvoljeno...placajte gradske poreze kao i mi, ko vam je to samo pustio buvu da se obratite americkoj ambasadi...?

    Jeste da Vam nije lako... ali ljudi, stavite prst na celo.
  • Драган

    18.04.2011 13:29
    Поделе
    Читам и не верујем, бесмислених коментара никад доста. Све ми ово помало личи на ону стару да сит гладном не верује. Брђани, војвођани, урбани, рурални... Обест и мржња, поделе, на жалост нема разлике, сви смо ми исти, иде се из крајности у крајност, без икаквог смисла.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti