Promenjena odluka o držanju pasa i mačaka

Šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev izjavio je da su izmenjene pojedine odredbe u novoj odluci o držanju kućnih ljubimaca, pa tako više nije ograničen broj mačaka i pasa koji mogu da se drže u stanu.
Šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev izjavio je da su izmenjene pojedine odredbe u novoj odluci o držanju kućnih ljubimaca, pa tako više nije ograničen broj mačaka i pasa koji mogu da se drže u stanu. O tome koliko ovih kućnih ljubimaca ima u stanu i kojih vrsta potrebno je obavestiti skupštinu stanara, a ukoliko vlasnik to ne učini sleduje mu prekršajna odgovornost.

Jakovljev kaže da ovi kućni ljubimci mogu da se drže u onom broju i na način kojim se obezbeđuje njihova dobrobit, pod uslovom da se ne ugrožavaju i uznemiravaju ljudi i okolina. Za pse koji mogu predstavljati opasnost za okolinu, nije više potrebna saglasnost svih komšija, već samo skupštine stanara.

Novo je i da se psi i mačke mogu uvoditi u javni prevoz uz korišćenje opreme, odnosno posebnih transportera. Kako je Dnevniku rekao Jakovljev, za skoro sve odredbe nadležna je komunalna inspekcija, dok komunalna policija kontroliše deo o izvođenju pasa i mačaka i njihovog prljanja javne površine.

  • Zorana

    02.12.2017 16:33
    VOLITE ZIVOTINJE !
    " STO VISE UPOZNAJEM LJUDE, SVE VISE VOLIM ZIVOTINJE "
  • Mara Mara

    15.09.2015 22:23
    predlazem
    Za sve vlasnike i njihove ljubimce bih napravila novo naselje, uselila ih u jednu zgradu da bi mogli lepo da se druze i razmenjuju iskustva, ljubimci mogu da laju po celu noc, nece smetati komsiji. Oko zgrade ce biti izmeta na svakih pola metra pa neka se njihova deca i unuci tu igraju i mozda zarade neki ehinokokus. Mogu se malo menjati u krevetu, moze nekad i komsijin ljubimac da udje u krevet da razbije monotoniju.
    Gadi mi se od takvih ljubitelja koji spavaju u krevetu zajedno sa zivotinjama, odvratni su ! Zivotinje lizu decu po licu a roditelji se smeju i uzivaju, to nije normalno!
    Zelela bih da procitam komentar i misljenje bar jednog lekara iz Tirsove , da nam kaze koliko dece godisnje se operise od ehinokokusa .
  • 07.02.2014 22:53
    Teror
    Volim zivotinje ali ne razumem kako neko moze da drzi 16 macica i psa u stanu od 50m2.To je teror nad zivotinjama,ja bih to kaznjavala.Dlake svuda oko tebe a ti kao kuvas rucak,fuj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.