Kanalizacija u prigradskim naseljima do kraja godine

Gradonačenik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da će sva prigradska naselja, poput Kovilja, Kisača, Čeneja i Veternika, dobiti kanalizacionu mrežu, ali da u gradu takvih investicija ove godine neće biti, zbog nedostatka novca.
Gradonačenik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da će sva prigradska naselja, poput Kovilja, Kisača, Čeneja i Veternika, dobiti kanalizacionu mrežu, ali da u gradu takvih investicija ove godine neće biti, zbog nedostatka novca.

Pavličić je, obilazeći radove u Kovilju, izjavio da će Grad za rešavanje najvećeg komunalnog problema u prigradskim naseljima izdvojiti više od milijardu dinara, što je jeftinije nego da se priključuju na gradsku mrežu. "U gradu će se raditi centralni prečistač, što je investicija vredna 70 miliona evra, ali koju trenutno ne možemo da uradimo", pojasnio je Pavličić.

Predsednik Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović je dodao da će troškove priključivanja na kanalizacionu mrežu u Kovilju snositi građani, uz ocenu da ih to neće koštati više od 30.000 dinara.
Prema njegovim rečima, za taj deo posla biće nadležno preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, svega trećina stanovništva u Vojvodini ima kanalizaciju, a samo 6 odsto kanalizacionih voda se prečišćava u skladu sa evropskim standardima. (D.B)

  • Marko Rumenka

    09.07.2011 22:24
    Svetski rekorderi
    Demokrate su otvarale kanalizacionu mrezu u Rumenci toliko puta da su proglaseni za apsolutne svetske rekordere. I sve to nije tako cudno, jer uvek se nekako prisunjaju pred izbore.Evo brzo ce izbori, pa eto njih opet kod nas. Ni Bubka nije toliko puta menjao rekorde kao oni :-)
    Dobro dosli u Rumenku, mesto svetskih rekordera :-)
  • Mlađa

    19.04.2011 10:43
    Sad se isterali bagere na ulicu i to u izbornoj godini? Znamo da je ovo farsa, zašto nije bilo nijednog bagera od izbora 2008.godine? Mutljivci jedni ali narod zna za ove vaše trikove.
  • Adice

    19.04.2011 09:09
    Mi nemamo asfalt. Kažu da je to zbog toga što nemamo kanalizaciju. A za kanalizaciju nema para. Pa ondak nema ni asfalta. A vodovod smo SAMI izgradili. U Vodovodu kažu da je nelegalno. Pa smo sklopili PRIVREMENI ugovor sa njima i plaćamo im vodu. Legalno. Za pražnjenje septičkih jama ne možete da navatate Kanalizaciju. Pa dodju njihovi jarani i svojim cisternama prazne jame. Što im plaćamo (iako Informatici plaćamo i kanalizaciju - KOJU NEMAMO). Pa se te cisterne prazne na divlje na Somborskom bulevaru.I to Komunalna policija zna. I inspekcija. I Kanalizacija.I NIKOM NIŠTA. Divlji grad sa nesposobnom vlašću!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti