Protest zbog izbora Bubnjevića u članstvo UO RTV-a

Inicijativa nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" protestovala je zbog odluke Saveta RRA da za člana UO RTV-a izabere Dalibora Bubnjevića.
Inicijativa nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" protestovala je zbog odluke Saveta RRA da za člana UO RTV-a izabere Dalibora Bubnjevića.

Bubnjević je trenutno glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin" koji je u vlasništvu "Info lokal media group", a čiji su vlasnici članovi DSS-a. Kako saznaje 021, ta firma se vodi na Peka Rončevića, rođaka funkcionera DSS-a Nebojše Rončevića, a koji je sa ostalim članovima te partije Dušanom Stuparom, Srđanom Vučurevićem i Predragom Mališanovićem činio konzorcijum "Vojvodina.info". Vučurević je direktor i u novoosnovanoj firmi "Info lokal media group".

Kako saopštava Građanska Vojvodina, Bubnjević je godinama vodio marketing knjige "Slučaj Nacionalni stroj" autora Gorana Davidovića Firera, a u kojoj je objavljen program te nacističke organizacije. Autora knjige je inače Okružni sud u Novom Sadu osudio na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje.

Izborom Dalibora Bubnjevića u članstvo Upravnog odbora RTV-a Savet RRA je pokazao da mu ni otvoreni podržavaoci nacističke ideologije nisu nepodobni ukoliko se radi o ispunjavanju stranačkih kvota, navodi se u saopštenju. Građanska Vojvodina upozorava da se ovde ne radi o šovinizmu niti o puzajućem fašizmu, nego o neprikrivenom tolerisanju i društvenom afirmisanju otvorenog promotora klasične nacističke ideologije.

Podsetimo, sem Bubnjevića u novom UO su još Dimitrije Boarov, Ljiljana Bulatović, Vanja Barišić, Ivan Benašić i Boris Kovač.

  • TRI DJOKE I SAD MOZEMO SVI U D

    20.04.2011 01:05
    Alo, pa niste u toku! Ivan Benašić, pored toga što je član DS-a, on je i novinar vojvođanskog magazina, koji je u vlasništvu Gorana Karadžića. A Djoka Vozarević koga je Karadža namestio u UO RTS-a, a koji se lažno predstavlja kao novinar, jer je obični internet administrator na Apolo TV, on mu dodje kum, kum Gorana KAradžića, potpredsednika RRA!
  • 19.04.2011 22:50
    Konzorcijum sa Vucurevicem, Roncevicem i Stuparom! Kakav trust mozgova!
  • Ns

    19.04.2011 13:58
    Ej
    Ako vec pricamo o politickoj podobnosti novih clanova UO, sto ne spominjete da je Ivan BEnasic istaknuti clan DS? Ili on moze da bude u Upravnom odboru jer je zuti. Dvostruki arsini. A sto se tice Dinka Gruhonjica i njegovih organizacija, nemam komentar. Smesan mi je on jako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti