Veći deo Novog Sada sat vremena bio bez struje i vode

Veliki deo Novog Sada oko sat vremena je bio bez struje zbog havarije ne trafostanici, a ceo grad je bio i bez vode, jer je zbog nestanka električne energije Fabrika vode na Štrandu prestala sa radom.
Veći deo Novog Sada sat vremena bio bez struje i vode
Foto: 021.rs
"Svi građani koji su oko 13:20 časova zbog kvara u čvornoj trafostanici 'Novi Sad 4' ostali bez električne energije dobili su napajanje u roku kraćem od jednog sata. Ekipe EPS-a su odmah izašle na teren i u najkraćem roku otklonile kvar. Deo kupaca je dobio napajanje posle pola sata, a ostatak malo kasnije", navode u EPS-u za 021.rs.
 
Kako navode u EPS-u, bez struje je bio širi reon centra grada oko Temerinske ulice, naselja Podbara, Liman I i Liman II, Rotkvarija i Žitni trg. Nisu radili ni pojedini semafori na većim raskrsnicama u rgadu, kao što je raskrsnica kod Promenade i Merkatora, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice...
 
Inače, u pitanju je veća trafostanica kod Tempa.
 
Iz istog razloga sve toplane na teritoriji Novog Sada kratko prestale su sa radom, zbog čega su građani ostali i bez grejanja i tople vode. S obzirom da se u međuvremenu vratila električna energija, tokom popodneva će biti uspostavljeno redovno snabdevanje grejanjem i toplom vodom.
 
Takođe, usled nestanka struje jedno vreme nije radila Fabrika vode na Štrandu, čime je ceo Novi Sad ostao bez vode. Oko 13:50 časova stigla je struja u Fabriku vode, i kako navode u "Vodovodu i kanalizaciji", stabilizacija vodosnabdevanja očekuje se u naredna dva do tri sata. 
 
"Apelujemo na korisnike da budu strpljivi jer u sistem mora postepeno da se pušta voda da ne bi došlo do pucanja cevi i velikih havarija", navode u "Vodovodu".
 
U "Vodovodu i kanalizaciji" su ranije za 021 rekli da se radilo o ozbiljnoj havariji na elektromreži, jer nijedan od četiri alternativna voda za elektrosnabdevanje koji je im je obezbedio EPS, nije imao napon.
  • Zoran

    31.01.2020 08:10
    Agregat u fabrici vode
    Zar nije postavljen agregat u fabrici vode?
    Bilo je priča o tome pre par godina i silni novci su potrošeni na agregat!
    Šta je sad jel to u funkciji ili je samo trebalo napuniti džepove realizacijom te investicije?
  • Singer

    30.01.2020 23:44
    Maratonci
    ( Mirko, "Maratonci" )
    "Doveli ste firmu do ivice propasti...... dok je Pantelija (!) radio SVE je bilo u redu...... A kako ste vi preuzeli posao - kuća propade."

    (...a "Pantelija" je umro u maju 1980. ...)
  • podbarac

    30.01.2020 16:44
    stace nam struja
    da bog da, da se nikad vise ne vrati struja ,da se vratimo normalnom zivotu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti