Na Akademiji 14 programa bez akreditacije

Na novosadskoj Akadamiji umetnosti 14, od 55 studijskih programa još nije akreditovano.
Na novosadskoj Akadamiji umetnosti 14, od 55 studijskih programa još nije akreditovano. Akademija je istovremeno jedina ustanova Novosadskog univerziteta koja nije dobila verifikaciju od Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta.

Prodekanica za nastavu Akademije umetnosti, Emilija Stanković, kaže da su u martu ove godine ponovo dostavili ispravljenu dokumentaciju za programe koji nisu bili akreditovani, te da ih je šest akreditovano u aprilu. Ona za "Blic" objašnjava da je urađeno sve što je od ove visokoškolske ustanove zahtevano u aktu upozorenja, te da sada ostaje samo da čekaju odluku Komisije za akreditaciju za preostale programe.

Na Akademiji ističu da studenti nemaju razloga za brigu, jer je samo pitanje vremena kada će dobiti akreditaciju, te dodaju da kada su ušli u proces akreditacije standardi za akademije umetnosti nisu bili do kraja definisani.

  • mici

    28.10.2011 17:38
    sramota
    Znate zasto akademija nema akreditaciju? Zato sto nemaju dovoljan broj nastavnog kadra.Rade profesori koji nemaju doktorat,a ko zna da li i magistar?Pojedinim profesorima smeta zato sto hoce da dovode profesore sa BEOGRADSKE AKADEMIJE!JADNI SMO!
  • Dule

    27.04.2011 19:25
    Sta je to akademija.
    Akreditacija se dobija radom i rezultatima rada, afirmacijom i reputacijom profesorskog kadra a ond i rezultatima rada studenata.
    E kako ce to biti kad, profesori ne rade, ne dolaze, znaju manje nego pojedini studenti, ne rade na sebi i svom umetnickom razvoju, nemaju izlozbe, atelje su uzeli pro forme...
    Nekada je to bila akademija, sad je pijaca, na zalost sve te dece sto imaju entuzijazam i zelju.
    Ali i deca ce odrasti i svatiti da je to farsa, kao uostaom i cela kultura u gradu.
    Da li ste pitali nekog od politicara sto nesrede situaciju u kulturi, pa ce i akademija mozda biti akademija.
  • lela

    27.04.2011 19:17
    koga lazete!
    Proverite diplome profesora i asistenata, onda proverite kvalitet rad i znanja, onda proverite radne biografije, usavrsavanja i napredovanja.
    E onda adrese stanovanja i rodbinske veze. Kad to uradite mozete pitati studente koliko para treba za studiranje, sta se trazi od njih a za uzvrat se skoro nista ne dobija. Eto to vam je akademija, sa svetlim izuzetcima.
    Akreditaciju ce dobiti kad pocnu da rade, ja bi im ukinula plate, da mogu.
    Naravno, o ovome sad pisete, pa ce se zaboraviti. Pitam se da li ce neko nesto u ovoj zemlji isterti do kraja.
    Propala su nam sva udruzenja UPIDIV, ULUV, FKVSV, zato sto su ih uzurpirali pojedinci zbog samopromocije, pa tako ce biti i sa Akademijom. A vi samo pisete, informativno, a ne da bi se nesto resilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti