Novosađani ne znaju kako da plate gas

Ukupni dug Novosađana za gas narastao je na više od pola milijarde dinara, što znači da je praktično dupliran u poslednjih godinu dana.
Ukupni dug Novosađana za gas narastao je na više od pola milijarde dinara, što znači da je praktično dupliran u poslednjih godinu dana.

To je posledica sve lošijeg standarda građana, a najavljeno poskupljenje ovog energenta od juna (za devet odsto za domaćinstva, a 12 za industriju) samo će dodatno otežati situaciju, upozoravaju u preduzeću "Novi Sad – Gas". Uprkos kontinuiranoj akciji isključenja velikih dužnika, naplativost ne prelazi 70 odsto, a do sada je ovaj novosadski distributer gasa podneo više od 3.000 tužbi.

Direktor "Novi Sad – Gasa", Jovo Vujanović, kaže za "Nacionalni građanski" da je to preduzeće pre pet godina spustilo maržu sa 15 na 10 odsto, tako da ne postoji mogućnost da ona bude još manja. To znači da će, nakon što "Srbijagas" povisi cenu, računi za gas krajnjih korisnika, morati biti veći.

  • Za Lalu sa dva L

    28.04.2011 10:16
    Energetika od 90-tih u rukama SPS ?
    do 2000 je bila a ko je ministar enegetika od 2000 do 2008 ? SPS ? Prespavao si 8 godina i tri ministra Novakovića DS, Kori Udovički DS, Aleksandar Popović DSS
    Sedi jedan !
  • Za Lalu sa dva L

    28.04.2011 10:11
    Šta ti je nedeorečeno ???
    Milana Simina 1
    i niej benzinska nego TNG pumpa ... i na ogradi imaš naziv investitora .
    Ne budi lenj pa se prošetaj pa vidi ...
    E to je smešno ... a ne neplaćanej gasa ...
  • :-)

    28.04.2011 10:09
    dRU , ns toplana gas kupuje od SRBIJAGASA a ne od NS GASA.

    I to što porodica ne može da preživi rešenje je da ne plaća gas, struju, vodu ... to je rešenje ???
    Ajmo svi da se smejemo kako je to čarobno smešno !!!
    kretenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti