Novi stanari u Šarićevoj vili

Jedna od tri vile na Tatarskom brdu, koje je država oduzela odbeglom narko bosu Darku Šariću,  uskoro će dobiti nove stanare.
Jedna od tri vile na Tatarskom brdu, koje je država oduzela odbeglom narko bosu Darku Šariću, uskoro će dobiti nove stanare. Kako je za Radio 021 izjavio direktor Centra za socijalni rad Gojko Vojnović, odabrano je petoro štićenika Dečjeg sela i iz hraniteljskih porodica, koji su završili srednju školu i sada dobijaju mogućnost da se osamostale.

"Četiri devojke i jedan momak će tu živeti godinu dana. Sa njima će biti potpisan ugovor i, po protokolu o saradnji sa javnim preduzećima i privatnicima, nastojaćemo da im se obezbedi posao. Posle godinu dana oni će izaći iz tog takozvanog 'zaštićenog stanovanja', osposobljeni za samostalni život", navodi Vojnović.

Grad je obezbedio sredstva za smeštaj tih korisnika, dok će deo troškova života snositi sami. "Propisano je da, kada se zaposle, sa trećinom zarade ulaze u neko samofinansiranje svojih životnih potreba", kaže Vojnović.

Direktor Centra za socijalni rad je dodao da nije predviđeno useljavanje više dece u tu kuću, sve dok ne istekne ugovor za ovih petoro korisnika. U jednoj od Šarićevih vila već borave deca obolela od malignih bolesti koja se leče u Dečjoj bolnici. Treći objekat, kako je ranije najavljeno, biće namenjen za smeštaj najboljih sportista. (D.B)

  • igor

    13.05.2011 08:26
    I opet se drava ugradjuje u sve!
  • TT

    13.05.2011 07:39
    5
    4 devojke i 1 momak?
  • Dušan

    12.05.2011 20:58
    Eto, to se zove pravda i poravnanje. Po onoj:nije kome je rečeno, već kome je suđeno. Pooduzimati svu imovinu SVIM kriminalcima i začas rešiti mnoge probleme i usrećiti mnoge unesrećene. Nisu ni znali da čine dobro delo kada su gradili te svoje kućerine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti