Kroz mere NSZ posao našlo oko 2.500 ljudi

U Vojvodini je u prva četiri meseca ove godine, preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje, posao dobilo oko 2.500 ljudi, a šansa postoji za još  3.000 građana kroz javne pozive Pokrajinskog sekretarijata za rad, izjavio je direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić.
U Vojvodini je u prva četiri meseca ove godine, preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje, posao dobilo oko 2.500 ljudi, a šansa postoji za još  3.000 građana kroz javne pozive Pokrajinskog sekretarijata za rad, izjavio je direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić.

"Kada govorimo o merama sa republičkog nivoa, doneto je 3.807 pozitivnih rešenja i već je zaposleno 2.422 lica. Sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova finansiraće programe samozapošljavanja i za otvaranje novih radnih mesta. Primljeno je 2.084 zahteva za zapošljavanje 3.085 osoba", rekao je Srdić.

Direktor Pokrajinske službe navodi da će se ove godine u sprovođenje mera zapošljavanja ozbiljnije uključiti 35 lokalnih samouprava, dodajući da se te aktivnosti već duže vreme realizuju u Novom Sadu. "Iz gradskog budžeta će 22,4 miliona dinara biti plasirano na tržište rada za programe pripravnika i novog zapošljavanja. Naš cilj je da ove godine direktno utičemo na obezbeđivanje 20.000 radnih mesta za one koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje", istakao je Srdić.

On je najavio da će Nacionalna služba za zapošljavanje i ove godine učestvovati na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu gde će promovisati mere i programe namenjene smanjenju broja nezaposlenih, posebno iz kategorije osoba sa invaliditetom.  (D.B)

  • Ana

    16.05.2011 12:46
    Jedna plus
    A suprug se bas sada pridruzio broju (nezaposlenih), jer nema mesta na celodnevnom boravku za 3 godisnju cerkicu!
  • @Sale Novosadjanin

    13.05.2011 13:11
    Vojvodjani
    Po Saletu Novosadjaninu treba proveriti da li su i babe i dede iz Vojvodine,pa tek onda zaposliti radnika,tako da ovi BGD;MNE;BiH budu bez posla.
  • Dr Petrović

    13.05.2011 03:33
    Kuća se raspada...
    ...ispucali crepovi, istrulile letve, odžak se obrušio, prokišnjava, fasada otpada, cevi pucaju i cure, git na prozorima poispadao, stakla ispadaju, zarđale šarke na vratima, promaja nam duva kroz kuću, lupaju prozori, vrata, poplavljen nam podrum, pun pacova, struja gubi kontakt, varnice sevaju, kućni uređaji pocrkali, ali na svu sreću, eto, naši političari su uspeli da kupe lep laptop na najlonu, koji "samo što ne radi".
    Pa šta čovek da kaže tim "pametnjakovićima", "brenijacima" nego "Fuj" ! Zar je iz ove države nestala sramota?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti