FOTO, VIDEO: Bez većih gužvi za testiranje na kovid-19 u Novom Sadu

U Domu zdravlja "Novi Sad" i Institutu za javno zdravlje Vojvodine danas, 25. maja, nije bilo većih gužvi za testiranje na kovid-19.
FOTO, VIDEO: Bez većih gužvi za testiranje na kovid-19 u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U ovim ustanovama testiraju se građani Srbije i strani državljani kojima je test potreban za putovanje u inostranstvo.

Takođe, u non-kovid ambulantu na Novom naselju javljaju se i građani koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemoterapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima, pa im je za ulazak u bolnice potreban negativan test.

Testiranja se rade od 7 do 16 časova.

Koliko su reporteri 021.rs čuli od ljudi u redu za testiranje, kao i od onih koji su čekali na rezultate, nije velika gužva i relativno sve ide brzo. 

Kako se može čuti, prethodne nedelje bilo je više zainteresovanih, jer su građani koji su bili u karantinu od 14 dana sa negativnim testom mogli da prekinu izolaciju. Pošto je karantin pri ulasku u zemlju ukinut, zahteva je sada manje.

Podsetimo da građani koji putuju testiranje plaćaju 6.000 dinara, dok je ono besplatno za studente i decu, kao i za građane koji idu u bolnicu.

  • 26.05.2020 22:59
    Na koju se drzavu odnosi vest ne znam, na ovaj grad i ovu drzavu definitivno ne. Kovid ambulanta na N. Naselju odbija testiranje, jer kazu da oni to vise ne rade, ko radi ne znaju. Kontakti zarazenih dolaze da se testiraju, jer u firmi nece da ih testiraju, jer su imali kontakt... Svi bez maski i socijalne distance, naravno. Potpuno rasulo
  • Mali Lala

    25.05.2020 21:18
    A rezultati
    Do kraja radnog dana danas, ponedeljak, nisam dobio rezultat od petka. Kažu Vatreno oko ne zna šta se dešava! Sramota, svi uzorci idu svakog u Beograd, pa ih tamo rade redom kako im padne na pamet!
  • Dejo

    25.05.2020 20:53
    Ako neces
    Ti ako misliš da ti je bolje,neuzmes stotinu evra ,a plati test šest hiljada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti