Zelenilo kosi, građani nezadovoljni

Mada je "Gradsko zelenilo" najavljivalo veće angažovanje na košenju trave ove godine, Novosađani, posebno vlasnici pasa, nezadovoljni su i dalje načinom na koji se održavaju zelene površine u gradu.
Mada je "Gradsko zelenilo" najavljivalo veće angažovanje na košenju trave ove godine, Novosađani, posebno vlasnici pasa, nezadovoljni su i dalje načinom na koji se održavaju zelene površine u gradu. Na pojedinim mestima, kako kažu, trava dostiže visinu preko jednog metra.

Direktorka "Zelenila" Nataša Rašeta tvrdi u izjavi za Radio 021 da se površine za izvođenje pasa posebno tretiraju, ali kaže da je nemoguće udovoljiti svima. "Ja sam i prošle godine apelovala na naše sugrađane za malo razumevanja i strpljenja. Što se tiče poljana za izvođenje pasa, one imaju poseban tretman i daleko više pažnje se obraća na održavanje tih poljana, zbog samih domaćih životinja, ali i zbog krpelja. Opet, sa druge strane imamo pritužbe drugih građana", navodi Rašeta.

Dodaje da je prvi krug košenja trave, koji je ujedno i najteži, završen i da će se sada taj posao lakše raditi. "Vreme je takvo da noću pada kiša, danju je temperatura i do 30 stepeni i u takvim uslovima trava dnevno naraste i do pet centimetara. Tokom zime se i najviše otpada nalazi u travi tako da imamo oštećenja na mašinama i zaista to nije tako jednostavno u gradskim uslovima održavati", kaže Rašeta.

Iz "Gradskog zelenila" ranije je najavljeno da će se ove godine intenzivnije raditi na održavanju parkova u gradu i Sremskoj Kamenici, na Tvrđavi, u Kampusu i na Mišeluku. (D.B)

  • podbara

    28.05.2011 08:51
    Ova fotka je ispred moje zgrade :) Baš lepo!
  • С времена на време

    26.05.2011 06:57
    Заиста је стање на травнатим површинама страшно. Градско зеленило се на већини површина појави два, ееевентуално три пута. Покосе и у гро случајева оставе покошену траву за собом. Зар је то урађен посао? Ако не могу да постигну да свуда стигну да покосе више од два пута годишње, па нека узму сезонске раднике. Као што се током зиме ангажују људи за чишћење снега по граду, тако се може и за кошење и, молим вас, СКУПЉАЊЕ покошене траве.
    А о проблему крпеља да не причам. Лајмска болест коју преносе је врло опасна и подмукла.
  • GAGA

    26.05.2011 06:31
    Almaška
    Laž da se tretira protiv krpelja, mi vlasnici sami zaštitimo svoje ljubimce, a Almaška je zarasla u preko metar opasne pupine trave, što se našim ljubimcima zabija u kožu, posebno u uši... a radnike zelenila vidim samo kako odmaraju nakon punog petminutnog rada, kose se već pokošene površine. Almaška nije košena od prošle godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti