Pretres u sporu Devića i Grada ponovo odložen

Sudski prosec pred Osnovnim sudom u Novom Sadu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad, ponovo je odložen jer nije završen izveštaj finansijskog veštaka, a na poziv Suda se nije odazvala ni bivša gradonačelnica Maja Gojković, saopštio je Devićev advokat Emir Jašarević.
Sudski prosec pred Osnovnim sudom u Novom Sadu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad, ponovo je odložen jer nije završen izveštaj finansijskog veštaka, a na poziv Suda se nije odazvala ni bivša gradonačelnica Maja Gojković, saopštio je Devićev advokat Emir Jašarević.

"Poziv Maji Gojković je poslat na dve adrese, ali nema urednu dostavu, tako da ona nije došla. Nije još uvek stigao ni izveštaj veštaka finansijske struke, pa sam tražio da se finansijsko veštačenje dopuni stavkama oko zastupanja i oko izgubljenih linija. Saobraćajni veštak, koji je radio dopunu svog izveštaja takođe je danas trebalo da bude saslušan, ali je i to odloženo za naredno ročište", rekao je Jašarević. Kako navodi, Sud će se naknadno izjasniti o njegovom zahtevu.

Dević ovaj spor naziva "političkim" i smatra da Gojkovićeva nije trebalo ni da dođe na saslušanje, niti da bude pozvana jer, kako kaže, "ona je potpisala ugovor, a odluke su jače od njenog svedočenja".

Podsećamo, Dević od Grada potražuje nekoliko desetina miliona evra zbog štete koju je pretrpeo jer njegova autobuska stanica ne radi četiri godine. Apelacioni sud već je prihvatio deo veštačenja po kojem je priznata šteta od četiri miliona evra, načinjena za prva četiri meseca u 2007. godini. Sud čeka i ponovni odgovor Zavoda za izgradnju grada na pitanje da li je to preduzeće učestvovalo u poslovima izrade studije izvodljivosti za novu stanicu. ZIG je prethodni put negirao da su dobijene takve nadležnosti, ali je advokat Jašarević priložio dokument u kojem stoji da tadašnja gradonačelnica ovlašćuje pomenuto javno preduzeće da koordinira poslovima u vezi sa stanicom ATP "Vojvodina" i izradom studije. (D.B)

  • V.Z.

    26.05.2011 09:27
    Da li mi Srbi uopste znamo sta hocemo? Gde nam je

    Pa ovi komentari su stvarno za totalnu analizu?
    Sto se narod ne pita dokle cemo ovako? Ama ljudi NECE NAS NI OVAKVE PRIMITI U EU.
    Sta nalazite zamerke za Autobusku stanicu? Da ne bi hteli da vam je pred vratima stana?!
    Jel ste bili u Parizu i drugim Evropskim centrima?
    Velika SRAMOTA šta se radi sa ovim poštenim čovekom.
    Što se ne pitate šta nam je sa sudstvom, pa njih treba prozvati i javno izneti "ko stoji iza svega ovoga" da se spor toliko dugo, smišljeno, namerno ... odugovlači. Da stanica potpuno propadne?
    Očigledno smo mi za period vladavine Turaka, da imamo toalete prljave, smrdljive, da se guramo po redovima, a staru stanicu znam jos od
    1975 godine. Već tada je bila u "haotičnom stanju". Neka vam je na cast da dajete ovakve komentare!?

    Ceo grad NS trebalo bi da se podigne i protestvuje pa da isti bude poznat ne samo po EXIT-u već i po jednoj prelepoj, jedinstvenoj u Evropi Autobuskoj stanici.
    Još jednom se pitam "KO KOĆI OVU INVESTICIJU", ali i to će se brzo obelodaniti.
    Zar se takodje ne pitate ko je od ministara odgovarao za sva zla koja su naneta narodu. Pogledajte zdravstvo, školstvo,poreske uprave... narod siromašan, nema ni za hleb a vi svoje nezadovoljstvo pokazujete ovakvim sramnim komentarima.
  • MIA

    26.05.2011 00:40
    milioni evra !!!!!!
    idu iz naseg dzepa. Pa kolika je to zarada za mesec dana? Surovao je sa Majom, pa neka ga sad ona isplati. Setite se kad se Maja povukla iz cele price. Kad je sve izaslo na videlo. Tuzno ce biti ako narod treba da plati ovako prljave poslove. HOCEMO PRAVU ISTINU
    I sta ce nam nova autobuska?????? Da su sredili staru, ostalo bi nam i novaca i dobili bi lepu stanicu. A ovako......znate koliko treba da mu grad isplati. A PITAM SE ZBOG CEGA?
  • @Anonimus - @Izmisljotina

    25.05.2011 19:13
    Ne improvizujte
    Ako me secanje dobro sluzi, od centra do zeleznicke stanice ima dosta vise od 2 km. Z. stanica je, verovatno, blize izlasku prema Zrenjaninu (Slavijina hladnjaca) nego pozorisnom trgu, a sigurno blize prvim kokosinjcima nego katedrali, na primer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti