FOTO: Na deponiji novi pogon za separaciju

Na gradskoj deponiji pušten je u rad pogon za separaciju otpada vredan 54 miliona dinara čija je izgradnja trajala pet meseci.
Na gradskoj deponiji pušten je u rad pogon za separaciju otpada vredan 54 miliona dinara čija je izgradnja trajala pet meseci. Prema rečima direktora "Čistoće" Dalibora Novakovića, u ovoj hali odvajaće se 20 tona po satu, što je dvostruko više nego sa dosadašnjim kapacitetima. On je najavio izgradnju još jednog pogona koji bi trebalo da bude otvoren za četiri do pet meseci. "Na ovom mestu izgradićemo novu halu i još jednu liniju, tako da će Novi Sad imati tri linije za sekundarnu selekciju", rekao je Novaković.

Grad je danas sa republičkim Fondom za zaštitu životne sredine sklopio ugovor o sanaciji postojeće deponije vredan 44 miliona dinara. Gradonačelnik Igor Pavličić očekuje da će uloženi novac veoma brzo biti vraćen. "Do sada smo od prodaje pet ambalaže i sirovina zarađivali oko pet miliona dinara mesečno, sada će to biti 30 miliona", istakao je Pavličić.

Ministar životne sredine Oliver Dulić rekao je danas, na otvaranju postrojenja, da je Vlada Srbije na dobrom putu da do kraja svog mandata ispuni zacrtane ciljeve koji podrazumevaju zapošljavanje 10 hiljada ljudi u zelenoj ekonomiji. "Samo ova investicija je zaposlila 56 ljudi. To su nova radna mesta koja nisu postojala jer je otpad odlazio na deponiju", naveo je Dulić.

Ministar je ocenio da je Novi Sad danas ušao u Evropsku uniju kada je reč o upravljanju otpadom. ( V.K.)

  • tnt

    26.05.2011 10:21
    separacija
    Mozda ne bi kupovali jos masine da su prodavci dosetili da reklamiraju, recimo 10 praznih flasa voda da daju za jednu besplatnu, a prazne neka prosledi skupljacima sirovina, zar nije tako? Nece niko da postuje kad je postavljano PET konteeejnera. U ime Ekologije i cistiji NS.
  • LimanacNS

    26.05.2011 07:45
    Pozdravljam
    Pozdravljam ovaj potez gradskih vlasti. Još ako reše problem gužvi u šalter salama SUP, onda im skidam kapu!
  • Fokan

    26.05.2011 05:41
    Ako, samo napred
    Još kada bi mi kao građani imali malo više volje da pazimo na higijenu svima bi bilo lepše hodati ulicama našeg Novog Sada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti