Grad povećava porez na imovinu za 10 odsto

Odbornici Skupštine grada sutra će razmatrati Predlog o utvrđivanju poreske stope na imovinu, po kojem se očekuje povećanje od 10 odsto.
Odbornici Skupštine grada sutra će razmatrati Predlog o utvrđivanju poreske stope na imovinu, po kojem se očekuje povećanje od 10 odsto. Član Gradskog veća Živko Makarić ističe da se to povećanje neće odraziti na sva domaćinstva.

"Pojedine kategorije domaćinstava neće dobiti povećanje, ili će ono biti praktično 10 dinara više, dok će kod ostalih kategorija ta korekcija iznostiti najviše 10 procenata", pojašnjava Makarić. On podseća da je Ministarstvo finansija donelo odluku da se stopa poreza na imovinu ove godine može povećati za 60 odsto, ali, kako kaže, zbog lošeg životnog standarda Novosađana, Grad neće iskoristiti tu mogućnost.

Inače, izmenama Zakona o porezu na imovinu, koje su u primeni od 1. januara, predviđena je maksimalna stopa poreza na nepokretnosti od 0,4 odsto, a na zemljište 0,3 odsto. Skupštine lokalnih samouprava imaju mogućnost da propišu niže stope, za šta će se, kako je ranije najavljeno, odlučiti većina opština. (D.B)

  • B

    27.05.2011 09:55
    Porez - harač ili transakcija
    U normalnim državama porez je vrsta transakcije između države i građana. Poreski platiša ima pravo da od države zahteva određene standarde u trošenju svog novca i ispunjavanje obećanja političara, pa čak i da ih smenjuje. Poreska utaja u tim zemljama je zločin i sramota.
    U istočnjačkim despotijama, u koje spada i Srbija, porez je legalizovana pljačka. Poreski platiša se ništa ni o čemu ne pita, država, tj. despot lično, je bogomdana da o svemu odlučuje. U zemljama kao što je naša, ko god može da ne plati porez, ne plaća ga.
  • 27.05.2011 00:34
    Cekam da vidam sta mi to u izdacima znaci, pa cu onda da komentarisem. A ovaj moj komentar protumacite, glup sam, placam kol' ko mi ispostave.
  • 27.05.2011 00:11
    Savet za trosenje novca od poreza
    Posle naplate poreza mozete kupiti busilice da napravite jos rupa po putevima ili da platite jos ljudi da ne kose travu i ne ciste grad, a mogli bi i da zatvorite jedini preostali izlaz iz grada. Vidite ostalo je jos toga za unistiti tako da iskoristite pametno novac od poreza da dokrajcite Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti