Počelo Pozorje, publika ustala na "Hej Sloveni"

Glumac Stevan Gardinovački otvorio je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu 56. Sterijino pozorje.
Glumac Stevan Gardinovački otvorio je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu 56. Sterijino pozorje.

Na otvaranju je Jugoslovensko dramsko pozorište odigralo predstavu "Rođeni u YU". Predstava je počela himnom bivše Jugoslavije, pesmom "Hej Sloveni", a više desetina gledalaca ustalo je iz poštovanja prema tom vremenu.

Na Pozorju će tokom narednih osam dana biti odigrano ukupno 13 predstava, a u takmičarskoj konkurenciji je njih sedam u izboru umetničke direktorke i selektorke Ksenije Radulović. O nagradama će odlučivati osmočlani međunarodni žiri na čijem je čelu reditelj Goran Marković.

Večeras je na programu predstava "Proklet bio izdajica svoje domovine" Slovensko mladinskog gledališča iz Ljubljane, počinje u 20h.

  • lala

    27.05.2011 19:52
    ..
    umesto rada mi pevamo bogu??
  • FCB

    27.05.2011 15:30
    @Mlađa
    "ali njima valjda nije pasala..."

    Jesi ti obrisao Miloševića iz svoje memorije, pa da možeš reći njima nije pasala? Ne bi ni Srbiji pasala, da je Milošević bio na vlasti u Sloveniji, a u Ljubljani bio centar države.
  • Bojan

    27.05.2011 12:25
    debili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti