Čanak traži zabranu SRS-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila sinoćne incidente u Beogradu nakon mitinga Srpske radikalne stranke i ocenila da je to još jedan dokaz u prilog tezi da je ta stranka trebalo da bude zabranjena.
Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila sinoćne incidente u Beogradu nakon mitinga Srpske radikalne stranke i ocenila da je to još jedan dokaz u prilog tezi da je ta stranka trebalo da bude zabranjena.

LSV u saopštenju navodi da su incidenti pokazali i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije. Ta stranka je ocenila da su incidenti još jednom pokazali gde je koren nasilja u Srbiji i zatražila da svi huligani budu najstrože kažnjeni.

LSV je optužio SRS da snosi odgovornost za sve što se desilo tokom i nakon mitinga. "Prisustvo vođe Obraza Mladena Obradovića sigurno je dodatno ohrabrilo huligane podsetivši ih na blage kazne na koje su on i njegovi pomagači osuđeni zbog organizovanja napada na policiju i razbijanja Beograda tokom prošlogodišnje Parade ponosa, u kojima je povređeno 140 ljudi", piše u saopštenju.
LSV je zatražio da za "divljanje" na Paradi ponosa pred sud budu izvedeni i politički inspiratori, mentori, nalogodavci i finansijeri ekstremista.
  • Tulipanka

    01.06.2011 17:53
    A kako bi bilo da Canak cuti jer nam je navukao svu bagru is SPO na celu sa jelicem i ostalim polupismenim lopovima.
    Bolje a mi njih lepo sve u aps, pa nek se tamo objasnjavaju ko je nosio devize u Svajcarsku i cije ko gradi kucu u NS , kakve je ko firme osnovao za priodaju i ugradnju delitelja i ocitavanje itd. Dakle?
  • Tića

    01.06.2011 09:44
    Normalno...
    Naravno da treba da se zabrani rad ovoj stranci. Podrška za ovu inicijativu kao i za inicijativu zabrana neonacističkih i klero-fašističkih desničarskih organizacija!
  • @ Zoki

    31.05.2011 09:24
    To se zove salonski fasista a takvi su mnogo opasniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti