Krivična prijava za nestanak 14 miliona

Bivšu gradonačelnicu, Maju Gojković, ali i još neke sadašnje i bivše gradske funkcionere, policija će saslušati u vezi sa isplaćivanjem 14 miliona dinara iz gradskog budžeta beogradskom preduzeću "Trejler kompani", za organizaciju manifestacije koja nikad nije održana, saznaje Radio 021.
Bivšu gradonačelnicu, Maju Gojković, ali i još neke sadašnje i bivše gradske funkcionere, policija će saslušati u vezi sa isplaćivanjem 14 miliona dinara iz gradskog budžeta beogradskom preduzeću "Trejler kompani", za organizaciju manifestacije koja nikad nije održana, saznaje Radio 021.

Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, za sada je podnesena samo protiv direktora "Trejler kompanija", Petra Vukašinovića, a u policiji ne isključuju mogućnost da će ih biti još. Protiv Petra Vukašinovića prijavu su podnele aktuelne gradske vlasti, ali tek nakon što je po objavljivanju priče na Radiju 021, u februaru ove godine, policija počela da istražuje slučaj.

Iz dokumentacije u koju je Radio 021 imao uvid, vidi se da je bivša gradonačelnica Maja Gojković, 11. aprila 2008. godine, samo sedam dana nakon što je "Trejler kompani" zatražio pare iz gradskog budžeta, prihvatila da Grad bude pokrovitelj manifestacije "Na lepom plavom Dunavu", koju je to beogradsko preduzeće, u partnerstvu s "Komunom", Makse Ćatovića, htelo da organizuje u Novom Sadu.

Manifestacija je dva puta odlagana zbog lošeg vremena, jednom zbog sprečenosti umetnika. Kako je postalo izvesno da nikada neće biti održana, a pare vraćene u budžet, Gradsko javno pravobranilaštvo se nekoliko meseci od promene vlasti, obratilo Trgovinskom sudu. Ni nakon pravosnažne presude do novca se nije moglo doći, jer sa računa beogradskog preduzeća nije imalo šta da se isplati. Sadašnje gradske vlasti nisu insistirale na utvrđivanju krivične odgovornosti, pod izgovorom da je to pitanje u nadležnosti pravosudnih organa, policije i tužilaštva, a kojima se nisu udostojile da prijave slučaj.

Podsetimo da su ugovor o održavanju manifestacije "Na lepom plavom Dunavu", 2008. godine potpisali direktor "Trejler kompanija", Petar Vukašinović i po nalogu bivše gradonačelnice Maje Gojković, načelnica Gradske uprave za kulturu, Tijana Pavlov. Taj festival trebalo je da bude održan u junu 2008., na Svetski dan muzike, a najavljeno je spektakularno izvođenje kantate "Karmina burana", te nastup bečke opere. (D.S.)
  • 31.05.2011 20:23
    - a sta sada ?
    A šta drugo učiniti da se zaustavi razprodaja Vojvodjanske zemlje.


    Kupuji zemlji ljudi iz GB, GiH , nikad radili zemljom, a za nih banke imaju pare.

    Nismo baš svi slepci šta radi politika Srbije.
  • 31.05.2011 19:38
    Sale Novosadjanin - a sta sada ?
    Sada od Vojvodjinskih vlasti zahtevati da donesu odluku .

    Ako nemaju svoj neka idu u Hrvatsku ili Sloveniju i prekopiraju ustav.

    Polse donošenja ustava proglasiti samostalnu Vojvodinu.

    Zatim slati molbu u EU za prihvačanje Vojvodine kao kandidata.

    Samog tehničkog posla osem prevodilačkog nije mnogo, a volje je u izobilju. Samo pitaj paure, ta poticaj dibili kredit 8% a u EU bi dobili 50% nepovratnih sredstava za ulaganje.



  • G17+

    31.05.2011 14:31
    Dosta je bilo
    Pozivamo javno sve kojima je stalo do URS-a i G17+ da otvoreno iskazemo svoj stav i zahvalimo se Maji i njenoj partiji na saradnji, umesto da samo cutimo ili komentarisemo jedni sa drugima. Mnogo nam steti, kako medju glasacima tako i medju nasim aktivistima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti