Sud odbacio Devićev zahtev za dodatno veštačenje

Privredni sud u Novom Sadu odbio je zahtev za dodatno finansijsko veštačenje u slučaju ATP "Vojvodina", koje je zatražio zastupnik bivšeg vlasnika preduzeća Ilije Devića, Emir Jašarević.
Privredni sud u Novom Sadu odbio je zahtev za dodatno finansijsko veštačenje u slučaju ATP "Vojvodina", koje je zatražio zastupnik bivšeg vlasnika preduzeća Ilije Devića, Emir Jašarević.

Jašarević je u januaru podneo zahtev za dopunu finansijskog veštačenja kojim bi se, osim štete zbog nemogućnosti rada nove autobuske stanice i lokala, tražila odšteta na ime izgubljenih linija ATP "Vojvodina", zastupništva kompanija "Setra" i "Mercedes" i po drugim osnovama za neostvarenu dobit, budući da je preduzeće otišlo u stečaj. Novim rešenjem taj zahtev je ocenjen kao nepotreban, jer tužilac, ATP "Vojvodina" ne traži dodatno veštačenje.

U dopisu dostavljenom medijima, Dević navodi da se sudija u rešenju poziva na predlog tužioca u sporu koga zastupa stečajni upravnik Nikola Pavlović, koji osporavanjem dodatnog veštačenja želi, kako tvrdi Dević, da umanji stečajnu masu preduzeća. Bivši vlasnik preduzeća navodi da ima ista prava i da Pavlović nije mogao mimo njega da se odrekne potraživanja koje je tražio advokat. Takođe dodaje da će o ovom slučaju izvestiti i Skupštinu poverilaca. Dević od Grada potražuje nekoliko desetina miliona evra zbog štete koju je pretrpeo jer njegova autobuska stanica ne radi četiri godine.

Ročište o stečaju zakazano je za 8. jun, a Dević je najavio da će podneti krivične prijave protiv odgovornih. (D.B)

  • Novosađanin

    05.06.2011 19:07
    Da je pravde
    Da je pravde i da je dević uložio trećinu para u MAS imali bi lepu stanicu na pravom mestu i svi bi bili zadovoljni a ATP"Vojvodina" bi i dalje radila! ALI NE hteo neko da bude monopolista i da uništi ostale prevoznike a stvar se okrenula protiv njega! PREVOZNICI NISU HTELI DA IDU NA TU STANICU!!! Razmislite zašto?!!!
  • Harry 21

    05.06.2011 18:50
    Očistimo Srbiju?!

    HA, HA KOMENTAR ....
    Kad su u pitanju pare, teško se kesa dreši, a kad se uzimaju lako se ruke zavlaće.
    Ipak ostaje da se pokrene inicijativa - peticija za ponovnim čišćenjem grada jer je očigledno ostalo dosta toga što nije očišćeno.
    Zar bi se neko imalo pametan odrekao nečega u šta je uložio ceo svoj život, trud, napor, svoje ideje i da se zadovolji da mu se nadoknadi samo uloženi novac? Gde su tu propale godine, neisplačene plate radnicima, socijalna osiguranja,neizvesnost,osiromašene porodice, enormna šteta što stanica ne radi a plus što je pokradena i oštečena.
    Ama ljudi kako bi stranac koji dodje autobusom na stanicu ATP Vojvodina pa dalje nastavi vlakom, obišao malo grad i upoznao lepote grada - hotel Park, Sajam, kafiće i dr. i poželeo da opet dodje u taj grad.
    Mi smo zemlja koja živi od turizma a ne od KUPUSA koji bi "sve se plašim uspevao na zemljištu baš ATP Vojvodina".
    Zaključak je da treba sve isplatiti do dinara a ko je odgovoran za štetu zna se da treba i da odgovara, samo da se ne završi kao do sada sa svima koji su optuženi za korupciju, kradju i sl. nedozvoljene radnje. Malo su u zatvoru pa se puštaju na slobodu ili u kućni pritvor.
    Kraj.
  • tnt

    05.06.2011 06:51
    stoti put
    Vam kazem da su najbolje mesto stanice je iza zeleznicke stanice. Sadasnja stanica je nekad bila lepa , a sada se pretvorilo u ruglo i nesnosna guzva i smrad. Kao da vam je tesko otici do te nove stanice, uistinu jeste da je daleko od zeleznicke ali za to postoje resenje i moze da se to uradi samo da imaju volje ovi u gradskoj kuci. Radnici iz MAS zive od stanicne usluge i ne zele da se odreknu stare stanice, a gradjani ne podnose atmosferu kod zeleznicke stanice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti