Manje blokada, danas novi pregovori

U Novom Sadu je ovog jutra blokiran samo Bulevar Mihajla Pupina ispred Banovine, rekao nam je dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća.    
U Novom Sadu je ovog jutra blokiran samo Bulevar Mihajla Pupina ispred Banovine, rekao nam je dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća. Prema njegovim rečima, blokade koje su prethodnih dana bile na izlazima iz grada prema Temerinu, Rumenci i Čeneju su uklonjene, a traktori stoje pored puta.

Zbog toga autobusi koji idu preko Varadinskog mosta i dalje voze izmenjenom trasom i na most dolaze sa Keja, dok svi ostali saobraćaju redovno.

Vojvođanski poljoprivrednici sinoć su odblokirali većinu puteva u pokrajini, javljaju mediji. Poljoprivrednici kažu da će traktori ostati parkirani pored puta, dok im se Uredba detaljno ne razjasni.

Poljoprivredni proizvođači koji već šesti dan na vojvođanskim saobraćajnicama iskazuju nezadovoljstvo zbog agrarne politike države, odlučili su da nastave sa protestom, ali će on biti blaži nego prethodnih dana. Poručuju da će protest biti obustavljen samo ukoliko se dve strane usaglase oko svih stavki, koje su obuhvaćene novom uredbom.

Za danas je najavljen sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije kako bi se dogovorili detalji uredbe, koju je u petak usvojio republički parlament, izjavio je predstavnik poljoprivrednika Ilija Grujić. U međuvremenu, kako navodi, deo traktora će biti uklonjen sa puteva, čime poljoprivrednici žele da iskažu dobru volju, jer je država prihvatila veći deo njihovih zahteva.

"Ostale su tehničke pojedinosti koje u subotu na sastanku sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem i najverovatnije premijerom Mirkom Cvetkovićem treba da utvrdimo“, rekao je Grujić. On nije želeo da detaljiše o spornim tačkama, ali se pominju stavke u vezi sa plaćanjem doprinosa i dinamikom isplate subvencija.

Pajtić: Nema više razloga za proteste

Predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u petak, povodom usvajanja uredbe Vlade Srbije o subvencionisanju poljoprivrednih gazdinstava, da je ishod razgovora proteklih dana o tome povoljan i za Vladu i za poljoprivrednike. "Dobro je da je postignut ovakav sporazum i da su tenzije smanjene, jer će poljoprivrednici dobiti onoliku količinu sredstava koju su i planirali", rekao je Pajtić. Naglasivši da je sad najvažnije da će svi moći da se vrate svojim poslovima i obavezama, on je izrazio očekivanje da će tenzije i protesti poljoprivrednika prestati jer, kako je rekao, više nema razloga za to.

Vlada Srbije usvojila je u petak Uredbu o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa 14.000 dinara po hektaru, za posede veličine do 100 hektara, nakon što je to dogovoreno prethodne večeri na sastanku sa najvišim državnim funkcionerima. (D.B)

  • TETAK-DJORDJE

    07.06.2011 06:23
    NEKI CETE DA IZGINETE A NEKI CEMO I DA SE VRATIMO
    E MOJ GRUJANE,OPREDELI SE ZA GINEKOLOGIJU ILI ZA POLJOPRIVREDU SA NAGLASKOM NA POLITICKO LIDERSTVO MED PAORIMA.JER,TRAKTOR REVOLUCIJA UGROZAVA MNOGE NEDUZNE KORISNIKE VASIH USLUGA I PROIZVODA!!!
  • Scotch Bonnet

    06.06.2011 11:58
    Novci
    Ovo sam vec postavio al nek se nadje nije na stetu!!

    Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović uručio je u Kosovskoj Mitrovici srpskim privrednicima rešenja o dodeli 34 miliona dinara podsticajnih sredstava i očekuje da će to omogućiti zapošljavanje između 40 i 50 ljudi.

    Ovakvi i slični krediti sa grejs periodom od godinu dana i godišnom kamatom od jedan odsto daju se i u centralnoj Srbiji, kaže Bogdanović i navodi da će Beograd nastaviti da pomaže srpskom stanovništvu na Kosovu.

    „To je opredeljenje ove vlade i mi ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućnosti. Do kraja ove godine planiramo još jednu turu
    „”Srbija ulaže oko 250 miliona na Kosovu godišnje a najviše se nažalost izdvaja za plate“, objašnjava ministar Bogdanović.

  • ima novca

    04.06.2011 14:18
    Ministarstvo poljoprivrede dalo 1.000.000 evra (MILION EVRA) za softwer tj. program!!! nekoj firmi iz Ade osnovanoj 2009.

    http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=06&dd=04&nav_id=516576

    http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/BasicData.aspx?BusinessEntityId=2746129&RegistryCode=20533307&rnd=615519731

    A vi braćo seljaci bude blesavi pa pristanite da vas DS laže i maže. Vidite kao za njihove ima novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti