Odblokiran Novi Sad

Od subote popodne sve ulice u Novom Sadu su prohodne. 

Od subote popodne sve ulice u Novom Sadu su prohodne.

Poslednji je odblokiran Bulevar Mihajla Pupina, a traktori su u 15 sati krenuli sa parkinga ispred zgrade Vlade Vojvodine, gde su se nalazili proteklih šest dana. Uz zvuke sirena, nekoliko desetina traktora krenulo je Bulevarom, uz pratnju policije.

Protesti poljoprivrednika u Vojvodini u subotu popodne su i zvanično završeni i svi traktori kojima su bili blokirani putevi će se povući, rekao je predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš. Kiš je novinarima ispred zgrade Vlade Vojvodine rekao da su ratari zadovoljni jer je Vlada Srbije ispunila njihove zahteve i dodao da su poljoprivrednici uspeli da se izbore da budu subvencionisane sve parcele do 100 hektara.

Predstavnici zemljoradnika postigli su u subotu dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede o isplati subvencija. Potpredsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Zoran Sefkerinac i pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović potvrdili su da će subvencije za posed veličine do 30 hektara biti isplaćene do kraja godine. Subvencije za obradive površine do 100 hektara treba da budu isplaćivane, kako je objasnio Milovanović, od 1. januara 2012.

Sefkerinac je dodao da im je ministar Petrović rekao da "isplate neće kasniti i da će ova sredstva biti plus u budžetu za narednu godinu" i uputio izvinjenje građanima Srbije što su trpeli zbog blokade puteva.

Vlada Srbije u petak je usvojila, na predlog državnog rukovodstva, Uredbu o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa 14.000 dinara po hektaru, za posede veličine do 100 hektara. Poljoprivrednici iz Vojvodine su od početka nedelje blokirali traktorima puteve, nezadovoljni ranijom odlukom da će im biti smanjene subvencije, odnosno da će biti subvencionisana gazdinstva do 30 hektara.

  • 06.06.2011 15:37
    Scotch Bonnet
    Podsticanje područja , koja su interesantna za Srbiju su normalna.

    Blokada Vojvodine je normalna.

    Sve to moramo shvatiti na pragmatičan logičan način.

    TO ZNAČI, DA JE SRBIJA VEČ ODCEPILA VOJVODINU.
    TO DOKAZUJE SA USMERAVANJEM INVESTICIJA I TIME, DA NEČE PROBLEME VOJVODINE NA SVOM DVORIŠTU.


    Kako to ne svate Vojvodjanski politiki. Ako rade za svoj narod , onda neka potraže rešenje.

    Ako nema rešenja u Srbiji, neka ga traže izvan to je u EU , ali kao samostalan objekt. Ne može se stalno skrivati iza Srbske politike, jer je to neodgovorno i štetno za Vojvodane.



  • Scotch Bonnet

    06.06.2011 11:54
    Gde idu nasi novci?
    Evo razloga zasto mi u Vojvodini zivimo ko bednici i zasto propadamo.

    ""Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović uručio je u Kosovskoj Mitrovici srpskim privrednicima rešenja o dodeli 34 miliona dinara podsticajnih sredstava i očekuje da će to omogućiti zapošljavanje između 40 i 50 ljudi.

    Ovakvi i slični krediti sa grejs periodom od godinu dana i godišnom kamatom od jedan odsto daju se i u centralnoj Srbiji, kaže Bogdanović i navodi da će Beograd nastaviti da pomaže srpskom stanovništvu na Kosovu.

    „To je opredeljenje ove vlade i mi ćemo sa ovim aktivnostima nastaviti i u budućnosti. Do kraja ove godine planiramo još jednu turu
    „”Srbija ulaže oko 250 miliona na Kosovu godišnje a najviše se nažalost izdvaja za plate“, objašnjava ministar Bogdanović""

  • 04.06.2011 21:38
    lepo kazem, nemojte verovati; a ovi sto kazu eto vam vasi vojvodjanski politicari..
    nego svi koji kritikuju vojvodjansku vlast,ne racunam Pajtiva on i jeste za kritiku,pa Canak isto...nego nek se ti isti informisu kolio je Srbijanska vlast uplatila Vojvodini novaca a ugovoreno,da ugovoreno mnogo vise....
    BG finansira i DAJE SAKOM I KAPOM novac PROSVETARIMA I OSTALIM NA KOSOVU a uzima OD VOJVODINE,daj DRUGOJ DRZAVI e sto tamo ima i Srba to je nesto drugu
    po toj logici I SRBI U RUMUNIJI BI TREBALI DOBIJATI NOVCE IZ SRBIJE, pa onda SRBI U MADJARSKOJ ISTO TREBA FINANSIRATI SRBIJA

    ali zato GRADJANE VOJVODINE TREBA PLJACKATI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti