Menu 021

FOTO: Prvo privatno porodilište u Vojvodini "Gea"- za bezbrižan dolazak mališana

Jedan od najznačajanijih događaja u životu kao što je rođenje deteta i kompletno vođenje trudnoće važno je poveriti profesionalnom i stručnom timu, a saznajte koje su to prednosti porođaja u privatnom porodilištu i šta sve nudi "Gea" - prvo privatno porodilište u Vojvodini, koje radi i kao opšta bolnica, a uskoro proslavlja prvu godišnjicu rada.
Novi Sad 02.11.2020. | 09:00 > 08:55
Komforno i opremljeno najsavremenijom opremom, smešteno je u mirnom delu Novog Sada, na Telepu u Ulici Laze Lazarevića 28.
 
Zamišljeno, projektovano i izvedeno kao namenski objekat za bolnicu sa porodilištem sa svim elementima koje takav objekat u 21. veku treba da ima, a koji pacijenti zaslužuju, prostitre se na 2.000 kvadratnih metara, a smeštaj mogu da omoguće za 64 pacijenta. 
 
 
Tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom
 
Kako ističu, "Gea" je brižno i sa mnogo pažnje birala svoj lekarski i kompletan medicinski tim u želji da svojim pacijentima obezbedi najbolje stručnjake iz svojih oblasti rada.
 
"Ideja i vizija privatnog porodilišta postoji više od tri decenije, ali svi se sećamo tih vremena i okolnosti, tako da su počeci uprkos velikim željama morali biti skromni. Tada smo počeli sa radom kao ginekološko-akušerska ordinacija, bazirajući se na ambulantnom radu, manjim hirurškim intervencijama i konzervativnoj terapiji. Nakon godina rada, posvećenosti pacijentima i osluškivanja želja i potreba ne samo pacijenata već i medicinskih radnika, nastavili smo kao bolnica sa porodilištem, nudeći dijagnostiku i terapijske tretmane u oblasti ginekologije i akušerstva, sa porođajima kao krunom medicinske struke. Tim porodilišta čine specijalisti ginekologije i akušerstva dr Zoran Šuvaković, dr Nemanja Višnjevac, dr Dubravka Miljojković, prof. dr Đorđe Petrović, dr Bojan Karadeglija. Iako je od ideje do realizacije trebalo pre svega vere, a zatim rada, truda i vremena, drago mi je da porodilište kao takvo postoji i nudi uslove kakve naše sugrađanke i generalno pacijentkinje zaslužuju. Pored porodilišta, bolnica nudi i medicinske usluge iz drugih oblasti medicine, kako ambulantne prakse tako i iz hirurških grana, a sve zahvaljujući lekarima sa dugogodišnjim iskustvom, uspešnom lekarskom karijerom i bogatim naučnim radom", navodi za 021.rs vizionar i osnivač prof. dr Vule Višnjevac.
 
"Naš lekarski tim je takav da nudi usluge koje su po svom kvalitetu i savremenosti u pristupu dijagnostici i lečenju u rangu svetskih stručnjaka. Takođe su svi lekari i kompletno medicinsko osoblje prisutni 24 sata za sve pacijente bolnice Gea", dodaju u ovoj bolnici.
 
Kako izgleda porodilište "Gea"?
 
Opšta bolnica sa porodilištem "Gea" poštuje sve propise Ministarstva zdravlja i pravnu regulativu. Svaka pacijentkinja koja se porađa boravi u jednokrevetnoj sobi ili apartmanu, sa kompletnim komforom koji jedna bolnica može da ponudi. 
 
Porodilište je koncipirano sa intimnim apartmanima (garderoberi, centralna klima, TV, bežična mreža, kupatilo) za smeštaj i boravak trudnica, porodilja i novorođenčadi, te odvojene i diskretne porođajne sale kao i operacione sale za carske rezove. Ono što je bila želja mnogih porodilja i budućih očeva, a to je prisustvo oca na porođaju, ova bolnica omogućava uz prethodni dogovor, pripremu i konsultaciju. Sve navedeno, od do sada porođenih pacijentkinja je ocenjeno kao velika prednost i dodatni kvalitet porođaja u privatnom porodilištu.
 
Pored toga, pacijentkinjama su na raspolaganju anesteziolozi (dr Nada Anđelić, dr Noemi Holo-Đilvesi, dr Branislav Macut, dr Kristina Šuvaković, dr Nataša Nestorov), neonatolozi i pedijatri (dr Dejan Panić, dr Jugoslava Krnjić, dr Ivanov Gordana, dr Milena Dovijarski, dr Dušanka Mitrović), kao i medicinske sestre odgovarajućih oblasti, koji se brinu da porođaj i briga oko novorođenčeta budu najlepše iskustvo koje pacijentkinje zaslužuju.
 
 
Koje su prednosti porođaja u privatnom porodilištu?
 
Kada se govori o privatnom porođaju i odluci trudnice da izabere baš "Geu", kako ističu, govorimo o primarnim stvarima, ujedno i razlozima, koje "Gea" nudi svim budućim porodiljama u okviru ove usluge, a to obuhvata:  
 • mogućnost trudnica da biraju da li žele da se porode prirodnim putem ili carskim rezom u skladu sa procenom ginekologa;
 • mogućnost izbora anestezije ukoliko se radi o carskom rezu, a sve u dogovoru sa anesteziologom;
 • vrhunski tim ginekologa, anesteziologa, neonatologa i medicinskih sestara dostupnih 24h za sve trudnice pred porođajem;
 • sigurnost trudnica da će porođaj biti bezbedan i po nju i po bebu, bez obzira na složenost samog porođaja;
 • operacionu salu opremljenu najsavremenijom opremom;
 • potpunu brigu lekara za bebu nakon porođaja;
 • udoban i komforan apartmanski smeštaj ne samo za porodilju i bebu, već i za supruga ukoliko želi da prisustvuje porođaju;
 • porodilji i bebi je obezbeđena sva neophodna oprema za vreme boravka u bolnici, tako da ništa nije potrebno da se nosi u porodilište;
 • najviše higijenske standarde;
 • ljubazno medicinsko osoblje prisutno sve vreme boravka porodilje i bebe u privatnom porodilištu "Gea";
 • pokloni i iznenađenje prilikom otpusta majke i bebe;
 • mogućnost poseta u skladu sa epidemiološkom situacijom i zakonskom regulativom;
 • preglede i vakcinaciju beba po važećem kalendaru vakcinacije;
 • elektronsku prijavu novorođenčeta nadležnim službama tokom boravka u bolnici;
 • intimu i diskreciju kakvu ovaj svečani čin zaslužuje;
 • nesvakidašnje porođajno iskustvo u bolnici nakon koga pacijentkinje žele da dođu ponovo.

 
Koje još oblasti pokriva "Gea"
 
Pored privatnog porodilišta, "Gea" nudi kompletne lekarske preglede iz gotovo svih vrsta medicinskih oblasti. U bolnici "Gea" moguće je obaviti sledeće preglede: ginekološke, kao i vođenje trudnoće sve vreme do porođaja, zatim kardiološke preglede, urološke, internističke, gastroenterološke, radiološke preglede, estestke i otorinolaringološke preglede. Pored specijalističkih pregleda, u bolnici "Gea" se nude i pregledi opšte prakse.
 
"Ističemo da je u "Gei", kao bolnici, moguće obaviti i određene hiruške intervencije, odnosno operacije: štitne žlezde, grla, krajnika, gastroenterološke intervencije, rekonstruktivne, plastične i estetske operacije, kao i sve ostale koje se utvrde kao neophodne nakon pregleda lekara specijaliste", napominju u ovoj bolnici.
 
 
"Gea" je opremljena proverenom, testiranom opremom koja je odobrena i okarakterisana kao najsavremenija oprema na svetskom nivou. Zahvaljujući takvoj opremi, lekari mogu da obave i najkoplikovanije preglede, te pacijenti dobiju najbolju dijagnostiku i dalje lečenje. Pored opreme koja se koristi za dijagnostiku, bolnica je opremljena i najsavremenijom opremom za medicinske intervencije, a kako ističu, posebno se vodilo računa o opremanju porođajne sale u skladu sa svetskim standardima.
 
Pored kompletne brige o odraslima, "Gea" je izabrala vrhunske pedijatre, koji čine najbolji tim lekara za  decu ne samo po stručnosti, već i kao dobri dečiji psiholozi, jer je želja da se deca prilikom pregleda u bolnici "Gea" osećaju prijatno, ne doživljavaju neprijatnosti i traume,  ma koliko bio komplikovan i zahtevan pregled.
 
Bezbednost na prvom mestu
 
Za sve zaposlene i bolnicu kao objekat se preduzimaju sve neophodne i zakonske propisane mere za sprečavanje širenja zaraze, od testiranja do stalne dezinfekcije, tako da su pacijenti potpuno bezbedni, ali i obavezni da i oni poštuju propisane mere zaštite prilikom ulasla i boravka u bolnici.
 
Više informacija o ovom porodilištu i bolnici možete naći na sajtu i društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk, a pregledi se mogu zakazati na telefone: 021/65-40-130; 021/542-363 i 064/410-195.
Autor: Zakupljen prostor
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest