Pokrajinski Fond zavlači s finansiranjem radova

Iako je od momenta, kada su pokrajinske vlasti odobrile 180 miliona dinara za prvu fazu renoviranja Srpskog narodnog pozorišta, prošlo više od godinu dana, u obnovi ovog teatra skoro ništa nije urađeno.
Iako je od momenta, kada su pokrajinske vlasti odobrile 180 miliona dinara za prvu fazu renoviranja Srpskog narodnog pozorišta, prošlo više od godinu dana, u obnovi ovog teatra skoro ništa nije urađeno.

Tako najstariji profesionalni teatar na prostorima bivše Jugoslavije, vek i po postojanja, suprotno najavama, obeležava u veoma lošim uslovima. Upravnik pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže za Radio 021 da je do sada imao bezbroj sastanaka s predstavnicima vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja, koji bi trebalo da finansira radove.

"Za sada je urađen krov. To je nešto na čemu smo insistirali. Razume se da ako počinjete da gradite kuću od temelja, da onda morate da renoviranje počnete od krova. Završeni su i neki toaleti, tuš kabine, ali to je promil od onoga što treba uraditi", objašnjava Milosavljević.  

Obnovom pozorišta trebalo bi da budu sređene scene, foajei i sale, ali i nabavljena određena oprema. Da li će još jedno leto za to biti izgubljeno, nije sasvim sigurno. Sigurno je međutim, da su uslovi rada zaposlenih u ovom teatru ponižavajući, kaže Milosavljević: "Ponižavajuće je za ovu državu da ima pozorište koje obeležava 150 godina rada i da taj jubilej obeležava u ovakvoj zgradi".

Podsetimo da je prilikom potpisivanja protokola o obezbeđivanju sredstava za adaptaciju i kapitalno opremanje Srpskog narodog pozorišta, u maju prošle godine, vojvođanski premijer Bojan Pajtić izjavio da pokrajinske vlasti imaju nameru da pozorište u svoju stopedesetu godišnjicu uđe kao pravo, moederno i uspešno evropsko pozorište. (D.S.)
  • TT

    07.06.2011 08:43
    kakvoj zgradi
    u "ovakvoj" zgradi. verovatno je zgrada od 150 godina bolje rešenje od zgrade stare 30. gospodo trebali ste da je održavate bolje a ne da čerupate sve što je državno i ničije. jer to je moderno pozorište u kome može automobil ući na scenu, a 30god nije dovoljno da stanje postane "neizdrživo", osim ako ga svojim glumačkim hedonističkim nemarom ne ruinirate.
  • asa

    07.06.2011 07:52
    isti scenario
    za sve prilike ... pompezno se nesto najavi, jos pompeznije potpise pred kamerama i ... nista se ne promeni, ostanu samo prazna obecanja ... pa tako cemo imati i novi most, tunel ispod Petrovaradinske trvdjave, tunel kroz Frusku goru, popravljene puteve, vrtice bez liste cekanja .... i tako u beskraj ... ili do novih izbora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti