Pokrajina smanjuje administraciju?

Poslanici Skupštine Vojvodine izglasali su izmene odluke koja će omogućiti smanjenje administracije, odnosno preraspodelu pokrajinskih službenika u dve nove institucije čiji će pravni okvir biti definisan u narednih mesec dana.
Poslanici Skupštine Vojvodine izglasali su izmene odluke koja će omogućiti smanjenje administracije, odnosno preraspodelu pokrajinskih službenika u dve nove institucije čiji će pravni okvir biti definisan u narednih mesec dana.

Pokrajina će uskoro imati 110 činovnika manje, a većina njih biće raspoređena u dve nove institucije. Tako će u narednih mesec dana biti definisan pravni okvir za centar koji će se baviti saradnjom Vojvodine sa međunarodnim institucijama, odnosno koji će imati zadatak da primeni strategiju privrednog razvoja i pomogne lokalnim samoupravama da konkurišu za sredstva iz IPA fondova.

Drugo pokrajinsko telo radiće na sprovođenju Master plana za razvoj Fruške gore koji u narednih 10 godina predviđa investicije od 980 miliona evra. "Osnovni kadar ovih institucija činiće oni uspešni koji su do sada obavljali funkcije zamenika i pomoćnika pojedinih sekretarijata, posebno onih koji su ukinuti posle redukcije", rekao je koordinator vladajuće koalicije Dragoslav Petrović za RTV.

Građani nezadovoljni radom republičkih organa

Poslanici pokrajinske skupštine raspravljali su i o izveštaju pokrajinskog ombudsmana za prošlu godinu. To nije uobičajena praksa, ali je kancelarija ombudsmana zatražila raspravu kako bi poslanike upoznala sa problemima građana, među kojima su najizraženije pritužbe na rad opštinskih i gradskih organa.

"Najmanje pritužbi smo imali na rad pokrajinskih organa, što je isto normalno jer su oni drugostepeni organ i mnogo više poštuju pravila upravnog postupka. Imali smo mnogo pritužbi na rad republičkih organa u oblasti penzijskog osiguranja, zapošljavanja i zdravstvenog osiguranja", kaže pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih.

  • mis'm

    07.06.2011 13:42
    "smanjivanje administracije" i "dragoslav petrović" u istoj rečenici su oxymoron.
  • daca

    07.06.2011 06:27
    uvreda za zdrav razum
    Pa jel oni stvarno misle da smo svi mi sisali veslo????? Kakvo smanjenje administracije, pa ko ce biti osnivac tim institutima??? CUJ INSTITUTI!!!! Ovo je samo jos jedan od nacina da se pre izbora obezbede sigurna radna mesta za sve one koji to zasluze u predizbornoj kampanji (šurnjaje, prije, strine, svastike, ujine, šogori, dadilje, učiteljcina i vaspitačicina deca......)!
  • Jo

    07.06.2011 06:13
    Lagarija
    Pogrešan naslov je u pitanju.Nije smanjenje nego zamajavanje naroda sa preraspodelom neradnika iz jedne firme u drugu.Jedan od njih pre neki dan dreči o fašistima i nacistima umseto da se potrudio da neki dinar zaradi svojim rukama.Pukli ste ko zvečke samo vam niko nije javio i po ko zna koji put pišem.kao svuda u svetu propala firma otpušta višak zaposlenih i to bez ikakvih otpremnina.Znači 40% napolje pa na biro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti