Sprečite prehladu - vežbajte!

Protiv prehlade se možemo boriti vežbanjem, preporučuju stručnjaci s Američkog koledža za sportsku medicinu.

Studije su pokazale da osobe koje vežbaju najmanje 45 minuta četiri ili više puta nedeljno za 25 do 50 posto ređe uzimaju bolovanje, kaže se u saopštenju na internet stranici toga koledža.

Vežbanje nudi mnogo bolju zaštitu od bilo kojeg leka, rekao je dr. David Nieman. "Da ove zime ne biste bili među hiljadama prehlađenih, dovoljan vam je par dobrih cipela za hodanje", dodao je Nieman.

Usto, Nieman već prehlađenima savetuje da svakako nastave da vežbaju ako im se prehlada "još nije spustila na pluća".

Ali kada se prehlada spusti do pluća i kada se jave bolovi ili temperatura, svakako treba prestati s vežbanjem. Ne treba se preterano naprezati ni za vreme oporavka od bolesti, a s vežbanjem treba početi tek nekoliko sedmica nakon izlečenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti