U Novom Sadu i Vojvodini povećan broj novoobolelih od korone, smanjen broj kovid pacijenata

U Novom Sadu je u protekla 24 časa registrovano još 98 novoobolelih od kovida-19, što su 42 osobe više nego juče.
U Novom Sadu i Vojvodini povećan broj novoobolelih od korone, smanjen broj kovid pacijenata
Foto: 021.rs
U Vojvodini je kovid-19 u istom periodu utvrđen kod još 320 osoba, što je 79 novozaraženih više nego juče.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu je 1.975, dok ih je u Vojvodini 8.040. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Na lečenju u bolnicama u Novom Sadu trenutno se nalazi ukupno 187 kovid pacijenata, što je dvoje manje nego juče. Na respiratorima je ukupno 16 kovid pacijenata, jedna manje nego juče. Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 130 kovid pacijenata, od kojih je devetoro na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 57 obolelih od korone, od kojih je sedmoro na mehaničkoj ventilaciji. 
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Šid i Odžaci gde se ocenjuje kao nepovoljna.
 
"Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu", navodi Institut.
  • Miroslav.

    26.01.2021 16:58
    Lažno predstavljanje.
    Lažno predstavljanje ima svuda na internetu da li je neko doktor ili nije to se ne može preko interneta dokazati ne možemo stavljati naše legitimacije kako bi neko poverovao da li smo stvarno doktori ili neko ko se lažno predstavlja kao doktor.


    Ima dosta dezinformacija a ima i tačnih informacija u vezi epidemije.




    Razumem korisnika BIA i Melu što ne veruju dotičnom/noj lekaru/rki.



  • Beočinac.

    26.01.2021 15:55
    U Beočinu testirano 80 osoba 12pozitivnih.
  • BIA

    26.01.2021 15:04
    Tako je. Ivana.
    Imaš li još neku glupost da izjaviš? Nije ti dovoljno ovih 4 imena, još ti nedostaje Radijolog? Skrivanje ne vredi, za to treba mozga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.