“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

U četvrtak se u Radio kafeu održava tribina „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Na tribini će biti reči o funkcionisanju Sigurne ženske kuće, o pravnim mogućnostima koje su na raspolaganju žrtvi nasilja, koja je uloga policije u zaštiti žrtava nasilja i kolika je uloga društvene zajednice u prevenciji i zaštiti od nasilja.

Učesnice tribine su članice stručnog tima Sigurne ženske kuće Dušanka Ilić, Nada Padejski i Tamara Novaković, advokatkinja Marijana Manastirac, a očekuje se i učešće predstavnika Policijske uprave Novi Sad.

Kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta. Počinje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10.decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

Tribina u Radio kafeu u Miletićevoj 45 počinje u 18 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti