Smanjen broj novih slučajeva kovida u Novom Sadu i Vojvodini

U Vojvodini je u protekla 24 časa registrovan nešto manji broj obolelih od kovida u odnosu na prethodne dane.
Smanjen broj novih slučajeva kovida u Novom Sadu i Vojvodini
Foto: 021.rs
Registrovano je 769 novih slučajeva, što je 132 manje nego dan ranije, kada ih je bilo 901.
 
U Novom Sadu je u prethodna 24 časa kovid utvrđen kod 153 osobe, što je 50 manje u odnosu na dan ranije. 
 
U strukturi novih slučajeva 684 (88,9 odsto) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa. 
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 12.567. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 2.439, a u Pančevu i Subotici ih je više od 1.000. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa blagim trendom opadanja broja obolelih. U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opštine Titel.
 
Podsetimo, u protekla 24 časa u Novom Sadu je ponovo povećan broj kovid pacijenata. Trenutno ih je 352, što je petoro više nego juče. Na respiratorima je njih 29, jedan oboleli manje nego juče.
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine je 268 kovid pacijenata, od kojih je 21 na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici je 84 kovid pacijenata, od kojih je osmoro na respiratorima.
 
Nije poznato koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja, odnosno preminulo, a nije poznato ni koliko je njih u međuvremenu primljeno u bolnice.
  • LOL

    22.04.2021 17:04
    Bilo bih verovatno jos manje da je kovid ambulante organizovao iko iole inteligentan. Svako sa simptomom neke viroze sedi u skucenoj prostoriji od 4/7sati i tek se onda testira ko je taj dan negativan bice za par dana pozitivan posto mu infekcija ne gine. Nema maske koja moze da zastiti od vise desetina ljudi koji kaslju,slinave,kijaju,povracaju. U normalnom svetu se testiranje obavlja u vratima ambulante i negativni se odmah salju dalje od kovid ambulante. Organizacija nula!
  • Nada

    22.04.2021 16:43
    Ah
    Lepa fasada na domu zdravlja nema sta. Za primer.
  • Vanzemaljac

    22.04.2021 16:11
    Hvala
    Kako kome meni licno ove vase informacije puno znace.Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti