Grad se i zvanično zadužio

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisao je prvi ugovor o izdavanju opštinskih  obveznica sa predstavnikom Unikredit banke Klausom Priveršekom.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisao je prvi ugovor o izdavanju opštinskih  obveznica sa predstavnikom Unikredit banke Klausom Priveršekom.

Novi Sad je tako postao prvi grad u Srbiji koji neće svoje razvojne projekte finansirati putem standardnih bankarskih kredita, već izdavanjem dugoročnih opštinskih obveznica, izjavio je Pavličić. "U naredne dve nedelje će ta sredstva biti operativna, projekti su svi pripremljeni i već smo u budžetu rasporedili ova sredstva. U narednih mesec, dva dana krećemo i sa izvođenjem radova na izgradnji kanalizacije i na Bulevaru Evrope", rekao je pri čovek Grada.

Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić naveo je da će Grad inicirati izmenu Zakona o javnom dugu kako bi i građani mogli da budu kupci municipalnih obveznica. "Tek kada dođe do izmene zakonodavnog okvira tada će moći i građani i svi ostali privredni subjekti da budu kupci municipalnih obveznica. Pošto je životni vek ovih obveznica 12 godina, nadamo se da će taj Zakon, ako ne u ovoj, onda u sledećoj godini sigurno biti izmenjen", kaže Makarić.

Za poverioca je izabrana "Unikredit" banka, a kredit će se vraćati u narednih 12 godina, sa dve godine počeka.

  • Voja

    09.07.2011 10:37
    Koliko se sećam iz mlađih dana...
    "Municipal" je prijatelj koji ti daje kredit, koji se koristi isključivo za razvoj/finansiranje grada.
    U prevodu, to je prijatelj grada koji ti želi dobro!
    Onda tom prijatelju daješ "KLJUČEVE GRADA" :)
    Ako ne vratiš pare... u sve što si ulagao... prelazi u vlasništvo prijatelja!

    Bolje je običan kredit!





  • Slusalac

    08.07.2011 19:21
    Kobajagi
    U poslednjoj godini svoje vladavine se zaduzuju ,i sada su se setili da realizuju idejne projekte.
    Nista drugo i ne rade vec samo placaju idejna resenja za koje kakve gluposti.Posto je kredit na 12 godina sa 2 godine poceka,imamo dovoljno vremena da dobijemo azil i napustimo ovu "kobajagi" uredjenu drzavu,a kredit nek vraca Rodni i njegova kamarila.
    Serija koja je skoro reprizirana na RTS-u "GORKI PLODOVI" nam ne sve objasnila i prikazala kakva nam je vlast,opozicija , policija ,sud i drzava u celini.Sve u ime Srbije i za spas iste,al jos jednom "KOBAJAGI"
  • 08.07.2011 18:48
    Treba svarno preispitati ovu gradsku vlast na celu sa gradonacelnikom.Podhitno ih oterati zavio nas u crno necemo doci sebi naredni 50 godina.Upropastise ve sto dohvate ,javna preduzeca su sahranili.Pozaposljao je svoje ,pa sada kuka da ima viska samo me interesuje ko ce biti visak.Valda nysmo kratkog pamcenj da ih na sledecim izborima postavimo tamo gde im je mesto sa doktorskim diplomama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti