Vojvodina se neće žaliti na kaznu UEFA

Iako se u javnosti pojavila informacija da bi predsednik FK "Vojvodine" Ratko Butorović i članovi Upravnog odbora mogli da daju ostavke, u upravi kluba to negiraju. Takođe, klub neće podneti žalbu na kaznu UEFA od 25.000 evra.
Iako se u javnosti pojavila informacija da bi predsednik FK "Vojvodine" Ratko Butorović i članovi Upravnog odbora mogli da daju ostavke, u upravi kluba to negiraju. Takođe, klub neće podneti žalbu na kaznu UEFA od 25.000 evra.

Potrpedsednik Upravnog odbora "Vojvodine" Dušan Vlaović je rekao da su se na redovnoj sednici Upravnog odbora razmatrale greške koje su dovele do lošeg rezultata u poslednje vreme, ali da je "Vojvodina" isuviše veliki klub, koji bi, i da dođe do toga, izdao zvanično saopštenje, piše RTV Vojvodina.

Vlaović dodaje da "lale" neće podneti žalbu na kaznu od 25.000 evra koju je izrekao UEFA zbog "nacističkog ponašanja navijača i promocije fašizma". Kao razlog za to se navodi da UEFA praktikuje da nakon žalbi poveća kazne.

Podsećamo, disciplinska komisija UEFA je transparent sa dva ukrštena čekića, koji predstavlja grb engleskog drugoligaša Vest Hema, iz nekog razloga označila kao antisemitski. Pored toga, u UEFA-inom obrazloženju kazne stoji i da su "Slaninari" razvili transparent sa likom Hanibala Lektora iz filma "Kad jaganjci utihnu", bez dodatnog objašnjenja zbog čega je to zabranjeno. "Vojvodina" je kažnjena i zbog uvreda upućenih igraču Vaduza koji je italijanskog porekla, iako uprava novosadskog kluba tvrdi da su povici stigli sa dela tribine na kom su bili smešteni navijači koji nisu organizovano stigli iz Novog Sada. Kaznu je pospešila i činjenica da su Vošini navijači za vreme utakmice zapalili i baklju, što je kažnjivo prema propisima evropske kuće fudbala.
  • naselje

    05.08.2011 14:08
    koja uprava napolje?
    Vojvodina ima upravu?Ma dajte molim Vas.Izadje generalni direktor iz Dnevnika i saopsti javosti ono sto mu je naredjeno.To je uvreda za sve gradjane i novinare.
  • Pedja

    05.08.2011 10:32
    Uprava napolje!
    Uprava napolje! Zar vas nije sramota.
  • dnevnikovac

    05.08.2011 06:44
    Dusan Vlaovic
    Dusan Vlaovic je generalni direktor u "Dnevniku",gde se gomilaju problemi,a on umesto da resava probleme u svojoj kuci trci da vodi fudbalsku politiku umesto onih koji su odgovorni i zaduzeni za sve to.Nista mi tu nije jasno.Zato i ne moze da se procita ni jedna kriticka recenica u njegovim novinama o Bati Butorovicu.To se zove nezavisno novinarstvo.Nazdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.