VIDEO Građani protestnom šetnjom poslali poruku iz Novog Sada, blokadu mosta obeležili sukobi

Blokada Mosta slobode i protest zbog Zakona o eksproprijaciji i multinacionalne kompanije Rio Tinto, završen je posle nekoliko sati.
VIDEO Građani protestnom šetnjom poslali poruku iz Novog Sada, blokadu mosta obeležili sukobi
Foto: 021.rs

Veliki broj građana okupio se na protestu na kojem je došlo do sukoba između demonstranata i grupe momaka koji su izašli iz kola, zahtevajući da prođu kroz blokadu. O napadu na jednu grupu mladića čitajte OVDEPolicija nije reagovala prilikom današnje blokade, iako je bilo policajaca u civilu. 

Prilikom šetnje, koja je počela nakon dvočasovne blokade, razbijena su stakla na prostorija Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. 

 
Grupa momaka koja je izašla iz automobila snimala je građane, a obe strane su jedni drugima upućivali uvrede. Ubrzo je došlo do i fizičkog sukoba, a demonstranti su u nekoliko navrata oterali grupa koja je bila spremna za obračun. 
 
U incidentima je upotrebljen i biber sprej, zbog čega je jedan snimatelj bio zbrinut u policijsku upravu kod mosta slobode. Prema nezvaničnim informacijama, povređen je i jedan mladić iz grupa koja se sukobila sa demonstrantima. 
 
 
Kako se dogodio sukob?
 
Nekoliko momaka sedelo je u kolima noseći maske i kačkete, neki od njih su izašli i počeli da snimaju okupljene tražeći da prođu, što im ovi nisu dopustili. Ubrzo je doslo do koškanja, a potom i do tuče. 
 
Stampedo se dogodio nakon što je jedan od okupljenih momaka s kačketima i maskama prišao iza leđa jednom od demonstranata i udario ga pesnicom u glavu.
 
 
Oni su potom pobegli uz Most slobode. Potom je izbila nova tuča. Policije nije bilo nigde, a linija 192 je u jednom momentu bila nedostupna. Na pozive da se pošalje policija, nije reagovano. 
 
 
 
Građani su nosili transparente protiv Rio Tinto i aktuelne vlasti. 
 
 
Građani su propuštali vozila Hitne pomoći koja su prolazila Mostom slobode. 
 
 
Podsetimo, jutros su ekološki aktivisti, građani i novinari prijavili da su ih posetili pripadnici policije i upozorili na to da današnjim protestima ne krše zakon.
 
Zabrinutost je izrazilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije i saopštilo da od policije zahteva da ispita navedene incidente koji su načinjeni od strane pripadnika te institucije i o rezultatima izvesti javnost i novinarska i medijska udruženja.
 
 
Blokade puteva organizovane su i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Jagodini, Novom Pazaru i drugim gradovima. 
 
Protesti se organizuju sa zahtevom za oslobađanje svih uhapšenih na prethodnim protestima, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Komentari 160

  • Zagor

    18.12.2021 19:34
    @ sisarka
    Kako li se tek vi botovi osecate, kad predsednik u 2 nedelje promeni misljenje? Jeste li raspolucenog mozga?
  • Pravda

    08.12.2021 20:04
    "Pravi "Pravda
    Video si sada koliko znas i koliko si nacitan,tj.zelen! Kao sto rekoh brze nego sto si ti mogao i da zamislis! The End!;) A,sad domaci izdajnici nek smisljaju neki novi nacin da dodju do vlasti preko ledja postenog naroda ,cast postenim! Imaju vremena do proleca! I,da kako sad odjednom nisu politicki obojeni protesti,i ko to odlucuje u ime postenog i zabrinutog naroda,u ime ekoloskih pokreta,i vec sad najavljuje da protesta vise biti nece!??
  • Pravi Pravda

    07.12.2021 00:31
    @Pravda (kradljivac nicka)
    Proverićemo lako tvoje reči- protesti se završavaju za dve nedelje samo na jedan način.
    A tebi molba odmah sada- da lepo ostaviš moj nick a sebi nađi neki lep kvazi-nacionalistički:

    Домовина се брани реком
    и рибом у води
    и високом танком смреком
    што расте у слободи.

    Домовина се брани цветом
    и пчелом у цвету
    маком и сунцокретом
    и птицом у лету.

    Домовина се брани књигом
    и песмом о небу
    сестрином сузом и мајчином бригом
    и оним брашном у хлебу.

    Домовина се брани лепотом
    и чашћу и знањем
    домовина се брани животом
    и лепим васпитањем.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti