Umro Šandor Kepiro

Bivši oficir mađarskih specijalnih bezbednosnih snaga Šandor Kepiro, koji je nedavno oslobođen optužbi za ratne zločine tokom Drugog svetskog rata, preminuo je jutros u 98. godini.
Bivši oficir mađarskih specijalnih bezbednosnih snaga Šandor Kepiro, koji je nedavno oslobođen optužbi za ratne zločine tokom Drugog svetskog rata, preminuo je jutros u 98. godini.

Kepiro je umro u bolnici u Budimpešti, ali doktori nisu naveli uzrok smrti, saopštio je njegov advokat Žolt Zetenji, javila je agencija AP.

Sud u Budimpešti je u julu zbog nedostatka dokaza oslobodio Kepira optužbi da je kao kapetan mađarske žandarmerije učestvovao u ubistvima Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije u januaru 1942. godine.

 

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izrazio je ogorčenje što u postupku protiv Kepira nije došlo do pravosnažne presude, kojom bi se potvrdila njegova odgovornost za zločine. "Žao nam je što nismo dobili pravosnažnu istinu u vezi sa tim zločinom i što nije zadovoljena pravda za žrtve", rekao je Vukčević.

  • Piplfoks

    07.09.2011 08:04
    @Semtex
    Touche:)) Ali savet još uvek važi. Kad na vesti o Kepirovoj smrti počnete da se prepirete o Srebrenici, to je već nivo ubertrolovanja za koji mora žestoko da se 'srbne' ili 'pokandići' u glavu.
  • semtex

    06.09.2011 16:46
    @Piplfoks
    Nemas ti sta da rizikujes;)
  • Piplfoks

    06.09.2011 13:54
    Rizikujući da i sam postanem trol, zamolio bih vas dvojicu srebreničkih stručnjaka da lepo gurnete glavu u wc šolju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.