Završena Enciklopedija Novog Sada

U Matici srpskoj je predstavljen poslednji, trideseti tom Enciklopedije Novog Sada.
Autor, Dušan Popov, kaže da je poslednja knjiga nešto obimnija od prethodnih izdanja i da sadrži oko 600 strana. Prema rečima predsednika Matice srpske, Čedomira Popova, malo gradova ima privilegiju da poseduje ovako kapitalno delo, i poručio je mladim generacijama da je od izuzetne važnosti da nastave ovaj projekat.

''Malo je gradova koji imaju nešto slično, a verovatno još manje ljudi koji umeju da cene jedan ovakav poduhvat koji je izneo dr Popov. Ovo je praznik za Maticu srpsku i za naš grad uopšte, ali Encklopedija Novog Sada ne bi smela da bude kraj. Mi prolazimo, a ovaj grad ostaje mlađim generacijama da ga čuvaju, paze i na kraju krajeva, nastave ovaj kapitalni projekat'', kaže Popov.

Dušan Popov je, pre svega, poznat kao novinarski bard, i stoga ne čudi što je jedno poglavlje Enciklopedije Novog Sada posvećeno upravo Radiju 021 kao nezavisnom i slobodarskom mediju. Osim toga, ova enciklopedija predstavlja zbornik svega što je vezano za istoriju našeg grada, zbivanja i poduhvate koji su obeležili neka prošla vremena, i znamenite ličnosti koji su ostavili traga u Novom Sadu.

  • Драгољуб Бадрљица

    14.12.2010 09:52
    Признање
    Др Душан П. Попов од Кршине лозе из Мокрина, својим неуморним радом у области новинарства као секретар Матице српске (12 година), писац Историје Матице српске, уредник Енциклопедије Новога Сада и других, не мање важних књига, часописа, новина и осталим радом, оставио је дела за углед.Наилазећи на отпоре, тешкоће и омаловажавања, истрајао је те заслужује највеће поштовање и захвалност.
  • Istina

    10.06.2010 09:10
    je ipak malo drugacija
    Jer autor nije imao bogznakakvu podrsku (finansijsku i drugu) - bilo koga. Da ne govorimo da je naknadno "ubedjen" od odredjenih (patriotskih) "krugova" da ne radi na Vojvodjanskoj Enciklopediji.
  • sosa

    24.02.2010 09:22
    Svaka Čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.