Novi tender za elektronsku naplatu karata

Posle duže pauze, Gradsko saobraćajno ponovo je pokrenulo postupak javne nabavke sistema za elektronsku naplatu karata, čijim bi uvođenjem Novi Sad bio jedinstven u Srbiji.
Posle duže pauze, Gradsko saobraćajno ponovo je pokrenulo postupak javne nabavke sistema za elektronsku naplatu karata, čijim bi uvođenjem Novi Sad bio jedinstven u Srbiji.

Kako za Radio 021 kažu u ovom preduzeću, postupak je u toku, a prikupljanje ponuda trebalo bi da bude završeno početkom oktobra. Na pitanje šta su u Gradskom saobraćajnom učinili, kako se ne bi desilo da ova nabavka ponovo propadne, u ovom preduzeću odgovaraju da ne mogu ulaziti u detalje, ali da su uradili sve što zakonska procedrua javnih nabavki omogućava.

Podsetimo da je Gradsko saobraćajno preduzeće, zbog žalbi ponuđača čije ponude nisu prihvaćene, već više puta poništilo postupak nabavke sistema za elektronsku naplatu karata. Primenom ovog sistema u javnom prevozu, bile bi uvedene beskontaktne elektronske karata koje bi se kupovale na kioscima, a putnici bi u skladu sa svojim potrebama dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa. Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata.

Nakon toga, u planu je postavljanje elektronskih displeja, kojima bi se putnici u autobusima i na stanicama, obaveštavali o vremenu dolaska i polaska vozila gradskog prevoznika. (D.S.)

  • TraLala

    15.09.2011 08:33
    GSP je u zadnjih par godina proizveo razne jednostrane mere na svojim putnicima koje su u suštini isto što i medicinirasko eksperimentisanje na pacovima. Sad, evo, spremaju i neke nove za koje nam je (kao i za one prethodne) unapred jasno da su isisane iz birokratskog malog mozga (jer birokrate onaj veliki i nemaju), a ne iz blagotvornih iskustava gradskih javnih prevoznika iz užeg i šireg okruženja. Zapanjuje tvrdoglava (pa i drska) ''zaboravnost'' u glavama i čelništva GSP-a i čelništva Grada da je naš Gradski Vozač javno preduzeće i da je moralno i zakonski dužan da o svojim važnijim merama konsultuje tu javnost, da se s njome s vremena na vreme čuje i vidi i da raspravi gomilu poteškoća koje ima i on i mi. Ovako, vreme će neminovno pokazati da radi i protiv sebe i protiv nas.
  • Jovan

    14.09.2011 20:32
    Odlicno, dakle znacemo pocetkom sledece godine da je tender ponovo propao, jer je neko ulozio zalbu. Ocekujem ponovo istu vest na leto 2012.
  • mislite

    14.09.2011 13:50
    Imate grešku u naslovu, treba da piše "Novi lsvender za elektronsku naplatu"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.