U bioskopu Jadran i koncertna dvorana

Vlada Vojvodine preuzeće upravu nad "Jadranom", najstarijim bioskopom u gradu, za čije se vlasništvo Pokrajina bori već pet godina.  
Vlada Vojvodine preuzeće upravu nad "Jadranom", najstarijim bioskopom u gradu, za čije se vlasništvo Pokrajina bori već pet godina.

Pokrajinski sekretar za kulturu, Milorad Đurić, kaže da će, ako sve bude kako treba, ovaj prostor zaživeti kao multifunkcionalna dvorana, sa prostorom za koncerte, predstave i filmove. On je za "Blic" izjavio da očekuje da se pravna procedura završi što pre, te da će se možda za godinu dana krenuti u realizaciju projekta.

Dodajmo da je na jučerašnjem zasedanju Vlada Vojvodine donela odluku da Uprava za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa preuzme upravu nad "Jadranom" do okončanja spora pred novosadskim  Upravnim sudom. Tokom 2007. godine, prilikom razmatranja postupka privatizacije preduzeća "Zvezda film", utvrđen je interes pokrajinskih organa da se ovaj proces zaustavi, odnosno da se ovaj bioskop izuzme iz privatizacije, kao institucija od izuzetnog značaja za kinematografiju i kulturu Vojvodine i Novog Sada.

  • alfa & omega

    15.09.2011 12:06
    Kum kumu
    Kum Rodni koji je i do sada po direktivi kuma Del-a rukovodio i vodio javne nabavke Uprave za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa i dalje će vedriti i oblaćiti bioskopom Jadran.
  • Dr Petrović

    15.09.2011 11:08
    Akustika sale bioskopa "Jadran"
    Odlična je ovakva kakva jeste. Ne treba dirati, dase ne pokvari. Do sada sigurno niko nije branio da se i tu održavaju koncerti, to je moguće i sada.
    Jedino čega se bojim, to je da će opet namešteni tenderi preko "rođo-zemo-kumova" samo da preture neke pare u privatne džepove. Da ne zaboravimo jednu sitnicu: NAŠE PARE !
    A dođite i pogledajte samo skriveno i zapušteno prijemno odeljenje bolnice. Pogledajte šmrljavi zid sa žabokrečinom na kome piše da je to klinički centar u Novom Sadu. Pogledajte bolnicu uopšte.
    Tu se svaki dan održavaju koncerti

    TUGE i OČAJA !!


  • M.

    15.09.2011 09:38
    Autonomija - da, ali sa ovakvim vladinim telima...
    Apsolutni sam pristalica maksimalne autonomije Vojvodine, ali ne mogu da se otmem strahu svaki put kada vidim da pokrajinska vladina tela preuzimaju neku nadležnost. Jednostavno, kada vidim da će oni nečim da upravljaju ja to vidim kao još jednu propalu investiciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti