VIDEO Ratari: Država kaže da smo preambiciozni, možda nismo ako blokiramo Rumenačku i Partizansku

Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje traktorima blokiraju Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada.
VIDEO Ratari: Država kaže da smo preambiciozni, možda nismo ako blokiramo Rumenačku i Partizansku
Foto: 021.rs
Predstavnik poljoprivrednika na pregovorima Mileta Slankamenac kaže da je vrlo jasno šta ratari traže i da od toga ne odustaju.
"Prvo da ponovimo i da budemo jasni šta je dogovoreno. Dogovorena je nafta, 20 dinara za 80 litara do 20 hektara, dogovoreni su moratorijumi za kredite od 1. septembra na 12 meseci, dogovoreno je da će svi prekršioci koji su učestvovali na protestu biti amnestirani i dogovorena je premija za mleko do kraja godine minimalno 15 dinara, s tim da ćemo se za mesec dana dogovarati za budžet za sledeću godinu gde ćemo tražiti minimalno 20 dinara. To je dogovoreno, a 73 dinara nije ni blizu sedamsto evra. Znači 73 dinara je juče poslednje što je ponuđeno Vladi Srbije da kupuju suncokret od proizvođača, od skladištara. Znači, nuđeno nam je da vozimo suncokret negde u Šid za 535 evra plus PDV. Konačno posle šest sati je ministarka shvatila da su uljare, mlekare, šećerane, veliki klaničari monopolisti. O tome mi pričamo već trideset godina, sada je to jasno stavljeno do znanja. Ministar Nedimović to savršeno dobro zna, a čini mi se da ona nije baš bila sigurna, ali je posle toga stala na našu stranu", rekao je Slankamenac.
Prokomentarisao je i izjavu iz Vlade da su njihovi zahtevi preambiciozni.
 
"Možda naš plan nije preambiciozan kad kažemo da ćemo blokirati, na primer, Partizansku i Rumenačku. Varadinski most je već blokiran, Žeželjev most je juče bio blokiran, ja ne znam šta je preambiciozno, da li se mi juče nismo razumeli ili ne znam šta njoj nije jasno - 73 dinara sa svim PDV-ima, troškovima prevoza i ostalo, 73 dinara potpišemo i razilazimo se sa svim ovim što je nabrojano pre sedam dana", jasan je Slankamenac.
 
 
Dodao je da se trenutno dešava mešetarenje i spletkarenje. 
 
"Od sad poslednja komunikacija ide direktno preko predsednika Republike Srbije gde će biti njegova dužnost da smiri pojedine terijere u ministarstvu i da jednom vidimo šta se dešava. Oni sada zovu pojedinačno svakog ko je bio juče na protestima, mislim da je poklekao dečko u Pančevu i to je to. Mislim da je prihvatio da se odrekne premije za mleko i dela nafte da bi prihvatio 73 dinara za suncokret. Mi smo juče izašli iz Vlade sa ponudom od 50 dinara i 50 para. Znači fali nam još dva i po dinara. Kada nas je pitala odakle pare, ja sam joj rekao da malo uštinu na Beogradu na vodi i direktnim stranim investitorima neka spuste na dve hiljade evra po radnom mestu i eto novca. Nama je dalje plan da dobijemo ta dva i po dinara i da idemo kući više. Imamo nekih naznaka da će doći par kombajna, tako da ako on samo stane u Partizansku i završili smo priču", zaključuje.
 
 
Dodajmo i to da je premijerka Ana Brnabić danas rekla da "ako država da svima sve što traže, više neće biti Srbije". Celu njenu izjavu čitajte OVDE.

Komentari 134

  • Goksi

    18.08.2022 15:24
    Vise verujem svojim ocima
    Pa kad je to drzava stala iza poljoprivrednika.Svake god isto od malina kupina mleka sad i suncokreta itddd.Monopol.Agro mafija u drzavnom aparatu.Treba sve da se zablokira.Ovi ljudi nas hrane i ulazu nimalo lak posao na kraju lako je doci u odelu i ucenjivati ih.E pa preteraste za gej paradu i ostalo ima a za ovo nema.Ispostujte ljude i ne cudite se za manjak radne snage u drzavi kad ih je sama oterala i preko.Ili na snalazenje.
  • Salamander

    18.08.2022 05:29
    slika izdajnika
    pa gledate u nju.
    Svaki dan.
  • Tamara

    17.08.2022 21:51
    Aj sad kući
    Dosta ste se provodili, molim sad da odete kuči.
    Grad mora da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti