Nedovoljno novca za sanaciju rupa

Za sanaciju puteva ove godine izdvojeno je 105 miliona dinara, što je dovoljno samo za popravku najoštećenijih sobraćajnica u gradu. Prošle godine urađen je elaborat iz kog se može zaključiti da ovaj novac neće biti dovoljan kako bi se stanje na putevima popravilo, rekao je za Radio 021 Đorđe Kuljančić iz ZIG-a.

"Iz programa održavanja gradskih saobraćajnica moći će uglavnom da se rade interventni radovi, jer nema dovoljno novca da bi se pristupilo većim radovima. Postoje ulice u gradu koje zahtevaju presvlačenje, a ne krpljenje rupa. Takvih radova biće veoma malo, jer nema dovoljno novca", kaže Kuljančić.

Prema njegovim rečima, elaborat će se raditi i ove godine, kako bi se dobio novi spisak najnužnijih radova na saobraćajnicama u gradu.

S druge strane, gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će ovaj elaborat biti mnogo temeljniji što, prema njemu, govori da se neće sanirati samo najlošije ulice u gradu.

"Kad bude gotov elaborat mi ćemo imati jasnu sliku koliko možemo da uradimo, jer je u prigradskim naseljima stanje na putevima veoma loše, kao i u gradu. Ne želimo da se bavimo samo održavanjem ulica koje smo napravili, već da probamo da to što je loše urađeno uradimo kako treba, da bi se saobraćajnice lakše održavale u budućnosti", navodi Pavličić.

Podsetimo, saniranje najoštećenijih ulica u gradu počelo je pre građevinske sezone. Razlog hitne popravke je hladna zima sa mnogo snega koja je dodatno pogoršala stanje saobraćajnica.(D.P.)

  • 05.03.2010 05:27
    Slažem se sa prethodnim komentarima i samo još MOLIM gradske vlasti da shvate da je Novi Sad mali grad, da treba polako da se razvija, jer nema kapaciteta ni u novcu, ni u ljudima da bi naglo napredovao (ako je uopšte napredak postati megalopolis). Ovakvo ponašanje gradske vlasti je vrlo neodgovorno, jer ne znaju da procene svoje realne mogućnosti i da obezbede uredno funkcionisanje grada.
  • Limanac

    05.03.2010 02:23
    Vo i volovi...
    Napravili malu tribinicu i najskuplji semafor (koji se sve manje koristi)na stadionu koji se raspada a nisu napravili najvažnije ,što su inače davno obećali i bili dužni da vrate a to su reflektori,Djačko igralište renovirali do pola i travnati teren sto puta gori nego što je bio dok su tereni za male sportove divlja deponija sa septičkom jamom,izgradili bulevare koji još dugo neće voditi nigde a onaj najopterećeniji ostao do pola uradjen pa je to sada usko grlo ,... to su samo neke krupnije stvari koje vide i ćoravi a svih gluposti se teško možeš setiti i za sve to su napravili medijsku halabuku umesto da podviju rep i pobegnu glavom bez obzira.Geda je laka prehlada za ove.
  • sosa

    05.03.2010 01:37
    kratko
    apsolutno sve bitno je rekao William

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti