DSS: Problemi u legalizaciji

Zakon o legalizaciji objekata nije propraćen svim potrebnim podzakonskim aktima, smatraju u DSS-u.

Zbog toga se stvaraju problemi prilikom vađenja papira koji su potrebni za legalizaciju, a to su kopije plana i izvod iz liste nepokretnosti, izjavila je Svetlana Selaković iz DSS-a.

"Za dobijanje kopije plana morate stajati u velikim redovima u Katastru, a onda uspete samo da se probijete da uplatite takse. Sutradan vas čeka ponovo taj isti red da predate papire, pa vas za sedam do deset dana opet čeka red da podignete ta dva dokumenta", rekla je Svetlana Selaković.

Ona dodaje da je velik problem i u Gradskoj upravi za urbanizam, zbog nedovoljno dobrih uslova za rad.

"Vlast je pokušavala da reši problem zaposlenima u Upravi i građanima, ali nisu uspeli u tome. Oni su samo skratili vreme kada građani mogu da podnesu dokumente, pa se u ovoj akciji legalizacije može samo ponedeljkom, utorkom i četvrtkom do 13 časova doći do stručnih lica, a kada se dođe do njih ne znate koga i šta treba da pitate za dalje instrukcije", naglasila je Selaković.

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju objekata je 11. mart. U Zavodu za izgradnju grada ranije su rekli da je ovaj proces pojednostavljen, a od 9. februara zahtevi za legalizaciju se mogu podneti i u mesnim zajednicama.

  • Ljiljana

    05.03.2010 08:45
    A podzakonska akta? Zna li ova zena sta prica?
  • buon

    05.03.2010 06:16
    Jes da ovi aktuelni udaraju na sve strane i da, na stranu pojedinci, nemaju pojma, ali kad se javi neko iz DSS-a... Majko moja, pa vas treba zabraniti kakav ste nered ostavili u gradu. Pa niko od partija do te mere nije unistio gradska preduzeca koliko jesu vasi kadrovi! ! ! Evo malo zacina: radnici jednog JKP hteli su da uzmu motke i da vam izbiju sve zube u GO DSS-a, koliko su bili besni zbog odnosa prema tom JKP-u. Nije bilo bolje ni u drugim preduzecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.