Malo para puno festivala

Na konkurs za dodelu novca iz gradskog budžeta za kulturu prijavljeno je 580 festivalskih projekata, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu.  
Na konkurs za dodelu novca iz gradskog budžeta za kulturu prijavljeno je 580 festivalskih projekata, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu.

Komisija koja će odlučiti kojim festivalima će sredstva biti dodeljena počinje sa radom od sledeće nedelje, a do kraja meseca će se znati ko je izabran. Kako za Radio 021 kaže član Gradskog veća za kulturu, Andrej Bursać, komisija će ove godine imati teži zadatak budući da su raspoložive finansije mnogo manje.

"Sve zavisi od količine para koja se traži i ukupne količine novca kojim se raspolaže. Odnos onoga što je potražnja i onoga što može da se da nikad nije ekvivalentan. Prema tome, moraće da se nađe određeni broj ljudi koji neće biti zadovoljan odlukom komisije", kazao je on.

Konkurs je zatvoren 15. febrara, a raspoloživi budžet iznosi 100 miliona dinara. Podsećamo, Bursać je ranije rekao da muzički festival "Exit" može dobiti novac iz budžeta jedino ukoliko sa ostalim manifestacijama konkuriše za njega. Članovi komisije biće poznati tek kad odluka bude donesena.

  • sosa

    11.03.2010 08:35
    @Janci 10
    Gledamo mi i slušamo i trpimo FESTIVALE njihovih gluposti svakodnevno, i malko nam je dosta!
  • telepcanka

    11.03.2010 08:19
    malo para puno festivala
    Slazem se da su ovi u gradskoj vlasti izgubili svaki kredibilitet. Ja im licno ne bih poverila hranu za moje kerove jer bi i kerovi ostali gladni! Bas me zanima kako ce izgledati rezultati tog konkursa. Ajd' da se kladimo da ce opet jedno preduzece koje pocinje na E dobiti veci deo sredstava, a ne neke tamo art klinike i ostali...
  • uvijek budan

    11.03.2010 08:18
    vidim, spremaju teren
    unapred, pa kad objave (?) rezultate konkursa i kad vidimo cega sve nece biti ove godine - da se ne uzbudjujemo previse. a ova dva gospodina, izgleda, misle da je kulturna politika kad jedan diriguje, a drugi svira (pripoveda) u prazno...!
    treba pratiti koliko novca ce dobiti exit,i na koje sve nacine: preko svih svojih ekspozitura, u vidu nekih drugih organizacija i manifestacija.
    a zar nije gdin kopicl jos u oktobru-novembru najavio nekakvu strategiju razvoja kulture grada?
    gde se dede sve to?
    e, moje demokrate, skidali smo i druge sa trona, pa cemo i vas.
    kad ste nesposobni, a opasni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti