Formiran Savet za bezbednost saobraćaja

Formiran je gradski Savet za bezbednost saobraćaja, koji će se baviti bezbednošću u saobraćaju i predlagati kako će se trošiti novac dobijen od naplaćenih kazni.

Po novom Zakonu, 30 odsto sredstava od naplaćenih kazni ostaje lokalnim samoupravama. One su u obavezi da polovinu tog novca ulože u obnovu puteva, a na opštinama je da odrede šta će sa drugom polovinom.

U Savet su, kako prenosi RTV, izabrani Aleksandar Jevđenović iz Zavoda za urbanizam, Srbislav Bubota iz Zavoda za izgradnju grada, Radivoj Pavlov i Dušan Karakanović iz Uprave za saobraćaj, Zorica Urošević iz Gradske inspekcije, Zoran Alimpić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Dragan Jovanović sa Fakulteta tehničkih nauka i član Gradskog veća Siniša Bubnjević, koji će biti i predsednik Saveta.

Konačnu odluku o načinu trošenja prikupljenih sredstava donosiće gradska vlast.

  • sosa-prava

    06.03.2010 03:36
    problemi
    Odlično, neka prvo lepo obrate pažnju kakve urbanističke uslove izdaju (naročito kada je pitanje potrebnog broja parking mesta), pa posle da isprate da li vajni investitori iste poštuju, a neka se neko usudi pa im da dozvolu, što građevinsku što upotrebnu, ako to ne ispune...Inače, ekipa mi uopšte ne uliva poverenje...jedini koji tu nešto valja je Jevđenić, i to pod uslovom da čoveka puste da radi onako kako on zaista misli...
  • bata

    05.03.2010 12:50
    a ja mislio ja
    a ja se zainteresovao da procitam da nisu mene ili mozda mog komsiju metuli u taj savet gde se dele nasi novci!
  • Novosađanin

    05.03.2010 08:20
    Da vidimo
    Novom Sadu ne treba tih 30% pošto će građani plaćati 30 dinara za video nadzor a za puteve "naš" nam mili gradonačelnik neće da da pare ali zato za odela,novčanike i ostale "bitne" stvari ima para! Tako da se bojim ako i ostane tih 30% od kazni (a mislim da to nisu male pare) "naši" gradski oci zajedno sa gradonačelnikom će već to potrošiti na sebe i svoje potrebe a ne potrebe NOVOSAĐANA!!!!!!! Mislim da im je vozni park u lošem stanju pa bi trebalo kupiti nova kola a i nove kompjutere!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti